"Greg Popovič je besan izborom Amerike"
"Greg Popovič je besan izborom Amerike"

Greg Popovič: Ja sam bogati belac i muka mi je!

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.11.16. | 08:51

Čuveni trener San Antonija rekao je bez zadrške šta misli o svojoj domovini sa Trampom na čelu, uporedivši je sa Starim Rimom

Greg Popovič je besan izborom AmerikePolitikanstvo, podeljenost, korupcija, lažne i manje lažne optužbe, rasizam, ksenofobija, primitivizam, protesti, paljenje zastava, javno odricanje od domovine... SAD pre i nakon izbora deluju više kao Srbija devedesetih, nego kao supersila.

Politika je toliko ušla u sve pore društva da i profi sport nije uspeo da se odbrani. Mnogi poznati sporsisti i autoritei su se već pobdelili na "ove" i "one", ali kako to ide oni čija je opcija izgiubila daleko su glasniji. Tako se u NBA prvi protiv Donalda Trampa i svega što on predstavlja oglasio trener Detroit Pistonsa Sten Van Gandi, da bi potom Lebron Džejms blagim tonovima pokušao da smiri strasti koje buktaju nakon šokantnih rezultata izbora, naročito među crnom i latino populacijom. 

Izabrane vesti

A onda je na red došao najcenjeniji stručnjak u svetu košarke, dugogodišnji šef  stručnog štaba Greg Popovič. A kada Pop priča, svi ćute...
"Prosto mi je muka, ali ne zato što su Republikanci pobedili, već zbog tonova na kojima su stigli do uspeha, a to su ksenofobija, mizoginija, rasizam, homofobija...", iskren je stručnjakkoji je poreklom Srbin, "Živim u yemmlji u kojoj je polovina ljudi odlučilo da ignoriše sve to na izborima! A sada još vidimo da se Tramp odriče polako dosta toga što je rekao. A rekao ih je da bi bio izabran, što mi se još više gadi."

Donald i Melanija TrampPopovič je posebno zabrinut za manjine (nacionalne, seksualne...) u SAD koje su sada ugroženije nego pre što je Donald Tramp izglasan za predsednika.
"Muka mi je što živim u zemlji koja je odabrala da bude netoleranta i da ne sluša muke ugroženih grupa.  Ja sam bogati belac i muka mi je kada o tome mislim. Ne mogu ni da zamislim da sam Musliman, ili Afroamerikanac ili žena ili Hispano ili hendikepiran. Nije mi jasno kako neko može da glasa za to. A najveći strah mi je  da je Amerika Rim!"

A svi znamo kako je antički Rim završio.

(foto: Action Images)


tagovi

NBA ligaGreg Popovič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara