Grujić napravio veliku glupost, Herta ipak slavila (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.09.18. | 19:58

Kao Nemanja Vidić...

Pretendenti na visok plasman u Nemačkoj - da ne kažemo pretendenti na presto, jer teško se tako nešto može reći u ligi kojom već godinama hara Bajern - posrću li posrću. Dortmund u petak nije uspeo da dobije Hanover, Leverkuzen je startovao s dva poraza, Lajpcig iz prva dva kola ima bod, a evo i Šalke je nastavio tamo gde je stao pre sedam dana - upisao novi poraz. Posle Volfzburga četu Domenika Tedeska tukla je Herta - 2:0. 

Naš reprezentativac Marko Grujić bio je starter kod gostiju prvi put. Pozajmljeni igrač Liverpula pružio je pristojnu partiju, ali imao je i mnogo sreće, jer mogao je da postane tragičar. Igrao se 12. minut kada je nekadašnji vezista Crvene zvezde nespretno regovao u svom šesnaestercu i bespotrebno podigao ruku ka lopti koja je letela van njegovog domašaja. Situacija vrlo slična onoj sa Mundijala u Južnoj Africi, kada je Nemanja Vidić "igrao rukomet" u svom kaznenom prostoru.

Izabrane vesti

Herta je tim potezom bila dovedena pred svršen čin. Danijel Kaliđuri namestio je loptu na 11 metara, zaleteo se, međutim, pucao je pored gola. I Grujić je izbeo ulogu tragičara. Da je Kaliđuri pogodio pitanje je kako bi se dalje ovaj meč odvijao. 

Ovako, Herta je dobila dodatno samopouzdanje. Samo dva minuta kasnije Ondrej Duda pogađa za 0:1. 

Šalke je i posle primljenog gola igrao suviše oprezno, tako su gosti lagano održavali prednost i povremeno pretili. Marko Grujić imao jedan dobar prodor sredinom drugog dela, i to po boku, kada mu je lopta za malo izmakla posle, pa nije uspeo da uputi udarac ka golu. 

Kako se utakmica bližila kraju domaći su pojačavali pritisak, ali čudesni Rune Jarštajn sve je branio. U treće minutu nadoknade možda i najbolja intervencija dosadašnjeg toka sezone. Tukao je Ut sa šest metara, a norveški čuvar mreže uspeo da ga pročita i što je važnije da podigne ruku na vreme - briljantna odbrana!       

Kada je već i nadoknada bila istekla Herta je potvrdila trijumf prelepim pogotkom Dude iz slobodnog udarca...

BUNDESLIGA - 2. KOLO

Petak
Hanover - Dortmund 0:0

Subota
Hofenhajm - Frajburg 3:1 (0:1)
/Salaj 50, 63. Kramarić 90+5 - Hajnc 36/

Ajntraht - Verder 1:2 (0:1)
/Ale 49. penal - Osako 21, Rašica 90+6/

Augzburg - Menhengladbah 1:1 (1:0)
/Gregorič 12 - Plea 68/

Leverkuzen - Volfzburg 1:3 (1:1)
/Bejli 24 - Ozčan 36. autogol, Veghorst 55, Stefen 60/

Nirnberg - Majnc 1:1 (0:1)
/Išak 48 - Mateta 25/

Štutgart - Bajern 0:3 (0:1)
/Gorecka 37, Levandovski 62, Miler 76/

Nedelja
RB Lajpcig - Dizeldorf 1:1 (0:0)
/Ogustan 68 - Cimerman 47/

Šalke - Herta 0:2 (0:1)
/Duda 15, 90+6/


tagovi

Ondrej DudaMarko Grujić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara