""
""

Hrvati utučeni: Možda je bolje da više ne igramo...

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.06.16. | 21:18

"Mislim da smo imali sreće što smo uopšte nastavili utakmicu jer se razmišljalo o prekidu. Spominjalo se da će nas poslati u svlačionice", rekao je Rakitić

Hrvatski reprezentativci Ivan RakitićMilan Badelj i Ivan Perišić nakon utakmice sa Češkom nisu skrivali razočaranje zbog ostvarenog rezultata (2:2), ali i svega onoga što se dešavalo na tribinama stadiona Žorfoa Gišar u Sent Etjenu.

Izabrane vesti

Hrvatska je igrala gotovo perfektan meč do samog finiša, a onda je incident u 85. minutu promenio sve na terenu i potpuno obeshrabrio selekciju Antea Čačića.
„Šta reći, na kraju ćeš ispasti glup šta god rekao. Mislim da smo imali sreće što smo uopšte nastavili utakmicu jer se razmišljalo o prekidu. Spominjalo se da će nas poslati u svlačionice. Nije slučajno što smo morali da igramo nekoliko utakmica u kvalifikacijama bez navijača. Žalosno je, jer ima mnogo više pravih navijača“, rekao je nakon utakmice hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, strelac drugog pogotka za Vatrene.

Ipak, prednost se do kraja istopila.
„Nije bilo ništa strašno. Oni su imali skok glavom, ali nije bilo veće opasnosti. Nakon prekida su se još jednom digli. Ne znam je li bio penal ili ne, možda nam se tako nekako želelo vratiti, jer nakon ovakvog ponašanja na tribinama nismo zaslužili ništa drugo“.

Hrvatsku je poremetio izlazak prve violine Luke Modrića.
„Luka je bio odličan i imali smo odličnu kontrolu igre. Mogli smo da postignemo i treći pogodak, ali mislim da možemo da budemo ponosni kako smo odigrali“.

Iako je još večeras Hrvatska mogla sve da reši, o osmini finala će se odlučivati u utorak sa Španijom.
Videćemo hoćemo li uopšte igrati. Idemo sada da se odmorimo i čekamo. Biće jako puno papira koje će nam UEFA "pokloniti". Nadamo se da mi koji smo u reprezentaciji možemo ovde da ostanemo, rekao je Rakitić.

Milan Badelj nije želeo da da svoj komentar oko situacije sa tribina u završnici utakmice, rekavši da je bolje da to ne čini večeras. On je dobro obavio svoj posao na terenu i sprečio opasne češke napade.
„Rekli smo da ne stajemo nakon prvog poluvremena. Znali smo da igramo protiv dobre i kompaktne ekipe, koja igra na isti način 90 minuta, bez obzira na rezultat. Solidno smo ušli u drugo poluvreme, postigli smo izuzetno važan pogodak za 2:0, imali nekoliko prilika i poluprilika koje nismo iskoristili i na kraju nas je to kaznilo“.

Osetio se i izlazak Modrića.
„Kada takav igrač izađe, sigurno da bi to pogodilo i puno veće ekipe od nas".

Pre utakmice sa Španijom sledi verovatno kazna UEFA.
„Malo ste me iznenadili s ovim. U glavi nam je utakmica koja je završena, tek sutra ćemo početi da razmišljamo o kazni i Špancima. A na kaznu ne možemo uticati, zaključio je Badelj.

Još konkretniji od dvojice saigrača bio je Ivan Perišić, koga je žestoko pogodilo sve što se dešavalo na tribinama.
"Kad se dogodi ovakav prekid, samo misliš o tome, kao da nisi na utakmici, a trebalo bi da igraš fudbal. I onda te Česi kazne. Kazna mora doći, videćemo što će UEFA da odluči. Biće teško nastaviti Evropsko prvenstvo, moramo skupiti glave, ali ovo više nema smisla. Možda je bolje da više ni ne igramo, nego da ovako sramotimo našu zemlju zbog par glava. Neko rešenje moramo pronaći. Šteta što nismo pobedili, sad zavisimo od drugih. Voleo bih da Španija pobedi, pa da osiguramo drugi krug već večeras. Protiv njih ćemo ići na pobedu jer ne znamo drugačije", rekao je Perišić.

(Foto: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalMilan BadeljIvan RakitićHrvatska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara