""
""

I davljenik Milvol iskoristio crnu seriju Notingema, Birmingem ume samo u gostima

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.04.14. | 18:27

Porazi nekolicine ekipa koje se bore za mesto u plej-ofu, velika tri boda za Milvol i Jeovil

Notingem Forest nastavlja da tone i polako gubi korak u trci za plasman u plej-of. Čuveni Šumari su nastavili crni niz i danas zabeležili deseti uzastopni meč bez pobede. Da stvari budu gore, poraženi su od Milvola koji je današnji meč dočekao na pretposlednjoj poziciji na tabeli i grčevito se bori za opstanak.

Izabrane vesti

Ni Milvol nije bio u nešto boljoj formi, ali očigledno je da Šumari ne mogu da pobede ni najslabije timove u ligi. Loš dan za domaći tim je najavio Čileanac Gonzalo Hara autogolom u 19. minutu, a finišu prvog poluvremena je Li Martin duplirao prednost Milvola sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca.

Uspeo je Notingem da smanji zaostatak golom Patersona na početku drugog dela igre, imao je i Lansberi lepu priliku za izjednačenje, ali su gosti uspeli da se odbrane i zabeleže pobedu koja ih je dovela korak bliže opstanku. I dalje su u opasnoj zoni, ali su smanjili zaostatak za Čatrltonom.

Pobedio je još jedan davljenik – Jeovil! U okršaju sa direktnim rivalom u borbi za opstanak, Jeovil je pobedio u Blekpulu 2:1. Hejter je iz penala doneo vođstvo gostima, Tom Lorens ga je duplirao, pa Sisajdersima nije pomogao ni gol u finišu meča.

Golovima Federika Makede u drugom poluvremenu, Birmingem je preokrenuo sa 0:1 na 3:1 u gostima protiv Donkastera i pokazao da ove sezone znatno lakše osvaja bodove na strani nego na svom Sent Endrjuzu gde ima samo dve mršave pobede. Dva gola Makede i jedan Novaka su doneli poptuni preokret Plavcima koji se takođe bore za opstanak.

Za razliku od ekipa iz donjeg dela tabele, koje su imale dobar dan, timovi koji se bore za plasman u plej-of su doživeli fijasko. Midlzbro je nastavio sa dobrom formom i pobedom od 1:0 pokvario planove četvrtoplasiranom Derbiju. Natanijel Čabola je bio strelac jedinog gola za pobedu čete Aitora Karanke.

Kvins Park Rendžersi su poraženi na gostavnju razgoropađenom Bornmautu koji je zabeležio četvrti uzastopni trijumf. Uprkos činjenici da su imali igrača manje, fudbaleri Bornmauta su savladali favorita iz Londona koji je propustio obilje dobrih prilika.

ČEMPIONŠIP – 40. KOLO:

Lester – Šefild V. 2:1 (1:1)
/Marez 10, Knokart 61 – Antonio 37/

Subota:
Vigan – Lids 1:0 (1:0)
/Veghorn 33/ 

 Donkaster – Birmingem 1:3 (1:0)       
/Kvin 36 - Makeda 57, 76, Novak 71/

Hadersfild - Bolton 0:1 (0:0)                 
/Mejson 90+2/

Bornmaut – KPR 2:1 (1:0)
/Elfik 45+1, Graban 60 - Traore 46/

Notingem Forest - Milwol 1:2 (0:2)
/Paterson 53 - Hara 19 autogol, Martin 39/

Barnsli – Brajton 0:0

Blekburn – Ipsvič 2:0 (0:0)
/Rouds 64, Gested 80/

Votford – Barnli 1:1 (0:1)
/Erfild 96 - Dini 9/

Blekpul – Jeovil
/Grandin 78 - Hejter 16 penal, Lorens 74/

Čarlton – Reding 0:1 (0:0)
/Vilijams 73/

Midlsbro – Derbi 1:0 (1:0)
/Čaloba 69/

(FOTO: Action images)


tagovi

Kvins Park RendžersFederiko MakedaEvropaEngleskaČempionšipBirmingem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara