""
""

Igra simbolike: Kako je isti dan obeležio karijere dvojice Šmajhela i kakvu ulogu ima Eden Azar?

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.05.16. | 13:22

Neke stvari ostaće zapisane u istorijske udžbenike...

Odrastanje u senci jednog od najboljih golmana u istoriji modernog fudbala nimalo ne može biti lako, posebno ako godinama kasnije i sam postaneš čuvar mreže. Međutim, ako postoji način da izađeš na kraj sa visokim očekivanjima i pritiskom koju ti javnost stavlja na pleća onda je osvajanje Premijer lige apsolutno najbolji u suženom izboru mogućnosti. A kada to učiniš sa ekipom koja je sastavljena „od štapa i kanapa“ u situaciji gde pojedini troše i po 200.000.000 ili 300.000.000 evra na pojačanja, onda taj uspeh dodatno dobija na težini.

Izabrane vesti

Kako se pisala bajka: Otpisana deca, prestupnici, otpaci, ničiji talenti… ŠAMPIONI!

Tako je Kasper Šmajhel, sin legendarnog Junajtedovog asa Petera, dostigao vrhunac karijere u sezoni koja će se prepričavati i unucima! Ceo svet slavi jedan od najvećih podviga u ikada viđenih u fudbalskom svetu, a neverovatna je simbolika koja stoji iza šampionske priče dvojice golmana.

ŽURKA, ŽURKA! Zemljotres u kući Džejmija Vardija! (VIDEO)

Naime, Peter Šmajhel je svoju prvu titulu engleskog šampiona sa Junajtedom osvojio 2. maja 1993. godine, kao 29-godišnji as u najboljim danima karijere. A pazite sada – Kasper je postao prvak Engleske sa Lesterom na isti dan, samo 23 godine kasnije! Takođe kao golman od 29 godina. A ono što je još interesantnije jeste – ni Junajted, ni Lester tog dana kada su postali šampioni nisu igrali utakmice, već su titule overili na konto rezultata drugih utakmica!

FOTO PRIČA: LUDNICA! Za sve vremena! (VIDEO)

Možda Kasper nikada neće dostići visine svog oca, ali barem će ostati upamćen kao jedan od najvažnijih igrača u možda i najlepšoj fudbalskoj bajci ikada ispričanoj.

Za kraj moramo da pomenemo i jedan događaj koji nema toliko veze sa Lesterom u prošlosti, koliko je imao uticaj na to da se Lisice okite lovorikama. Naime, Eden Azar je 2. maja prošle godine postigao gol koji je Čelsiju doneo titulu, a u ponedeljak uveče je to učinio kako bi pehar otišao četi Klaudija Ranijerija.

Apsolutno neverovatno...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaPeter ŠmajhelLester SitiKasper ŠmajhelEvropaEngleskaEden AzarČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara