Inter zna kako da se reši Gabigola – trampom za Flamengovog supertalenta

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.10.18. | 21:45

Iz Brazila čak stižu i informacije da bi taj posao mogao da zainteresuje klub iz Rija

Interova muka oko Gabrijela Barbose traje praktično otkako je leta 2016. godine isplaćeno Santosu 30.000.000 evra na ime obeštećenja.

Popularnog Gabigola nije pogledala sreća u prvoj evropskoj avanturi, zbog čega nije dobio ni pravu šansu u Interu, a ni na pozajmici u Benfiki, gde je samo pravio probleme, dok je u matičnom klubu, Santosu, malo proigrao. Ipak, nedovoljno dobro da bi u Interu razmatrali da Brazilca vrate trajno u klubu. Bar ne posle dolaska sve boljeg Lautara Martineza.

Izabrane vesti

Inter sada neće dobiti ni blizu onoga što je iskeširao Santosu, a i ono malo klubova što se interesovalo za Gabigola, na kraju je odustalo od kupovine. Zbog toga se u kancelarijama Nerazura pojavila ideja da nekada velikog talenta brazilskog fudbala zamene sadašnjim biserom – Linkolnom.

U pitanju je 17-godišnji ofanzivac Flamenga, koga kritičari vide kao sledeću veliku stvar tamošnjeg fudbala. Istina, danas svaki iole bolji klinac prodaje se kao „sledeća velika stvar“. Zbog toga treba i biti oprezan s procenama. Ali, navodno, Linkoln zaista privlači veliku pažnju evropskih skauta.

Ideja o trampi pojavila se stidljivo, a u i oko kluba iz Rija postoji čak blago interesovanje za ovu mogućnost. Ipak, u Flamengu bi najradije lepo unovčili Linkolnove kvalitete, s obzirom da ga gledaju najveći evropski klubovi. S druge strane, Linkolnov agent Frederiko Pena veruje da bi trampa bila dobra solucija za sve strane...
“Mislim da je Linkoln spreman za Evropu. Za TOP igrače najbitnije je da se što pre odu u Evropu, kako bi se što pre adaptirali na uslove tamošnjeg fudbala. Njegova klauzula sada je 50.000.000 evra. Gabigol je odličan napadač i dobro bi došao Flamengu, koji želi da bude najbolji tim Južne Amerike. Takođe verujem da bi Linkoln dobro došao Interu, jer bi brzo mogao da napreduje i brzo pokaže kvalitete. Gabigol se nije snašao u Interu, ali i dalje verujem da je odličan igrač“, kaže Pena.

Izglednije je, ipak, da bi Inter uz Gabigolov ugovor, ako bi do ovakvog posla i došlo, morao da priloži i neki novac. Jer, Flamengo teško da će pustiti Linkolna bez obeštećenja.

Foto: Reuters


tagovi

LinkolnFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara