Jokiću je posle Sparsa mnogo lakše, a da li će Lilard opet igrati kao navijen?

Vreme čitanja: 4min | pon. 29.04.19. | 15:20

Večeras jurimo samo pluseve na igrače

Prve utakmice drugog kruga plej-ofa odigrane su proteklog vikenda, a danas nastavljamo s nova dva okršaja na severnoameričkim parketima – svoju seriju otvaraju Denver i Portland, a Toronto i Filadelfija igraju drugu utakmicu u svojem okršaju.

Nikola Jokić i Nagetsi su uspeli da prođu veliku prepreku zvanu San Antonio, a sada ih čeka Portland predvođen Demijanom Lilardom, igračem koji je obeležio dosadašnji tok doigravanja. Mnogi analitičari ne veruju Denveru zbog njihovog neiskustva, ali ako si mogao Sparse dobiti u sedmoj utakmici, onda bi tu priču lagano trebalo zaboraviti. Ipak, Denveru i dalje mnogi ne veruju, ali sada razlog nije u njima, već u sjajnoj igri Portlanda. Lilard igra neverovatno, njegove brojke su fascinantne i pitanje je ko će ga moći barem usporiti, ako ne zaustaviti s druge strane. Denver ima solidne odbrambene igrače na bekovskim pozicijama, ali oni uglavnom ulaze s klupe. Ako se Lilard razmaše na početku utakmice, biće teško Denveru. S druge strane, Portlandu će biti teško s Jokićem. Strahovito će Blejzersima u ovoj seriji nedostajati Jusuf Nurkić koji bi možda bio prevaga em zbog svoje čvrstine, em zbog činjenice da su ga se Nagetsi svojevremeno odrekli. Uglavnom, mnogo je tu pitanja na koje ćemo prve odgovore dobiti noćas.

Izabrane vesti

A prve odgovore u seriji između Toronta i Filadelfije već imamo. Nakon prve utakmice Reptorsi su postali veliki favoriti u ovoj seriji jer su jednostavno bolje posloženi. Kavaj Lenard je najbolji igrač na terenu, Paskal Sjakam bi želeo da postane drugi, a Mark Gasol nastavlja s majstorskim partijama u odbrani, ovaj put na Džoelu Embidu koji vuče probleme zbog povrede. Siksersi moraju mnogo toga da dobiju od startne petorke jer na klupi nemaju dovoljno opcija. Reptorsi s time nemaju problema – i kada se glavni igrači odmaraju, ritam ostaje isti i trenutno izgledaju kao sigurna opklada za finale Istoka.

Što se igrača tiče, danas idemo samo s više:

PASKAL SJAKAM (broj poena (21,5), tip više, kvota 1,85)

Sjakam je jedna od najboljih priča u NBA ligi ove sezone. Ovaj Kamerunac je trebalo da postane sveštenik, ali je na kraju ipak otišao u košarkaške vode, gde je imap skromne prve dve sezone u Ligi. Ove je potpuno eksplodirao. Lani ja zabijao 7,3 po utakmici, a ove je prosek digao na 16,9 poena. U plej-ofu je još bolji – Orlandu je prosečno ubacivao 22,6 poena, a u prvoj utakmici protiv Siksersa je postigao 29 poena. Sjakam igra sjajno, Filadelfija nema odbrambeno rešenje za njega i sigurni smo da će on i noćas imati dovoljno prostora, a kako u doigravanju pogađa 57,1 odsto šuteva, onda je ova "više" opklada i te kako dobra za staviti je na tikete.

DŽEJ DŽEJ REDIK (broj poena (15,5), tip više, kvota 1,85)

Koliko god je to teško za reći s obzirom da Siksersi u ekipi imaju Embida, Batlera, Simonsa i Harisa, toliko je ipak realno da je Redik najvažniji igrač ove ekipe. Jednostavno, ako njega krene šut onda će i ostatak tima imati više prostora za svoje napade prema košu. Redik je protiv Bruklina igrao toplo-hladno, a u prvoj utakmici protiv Raptorsa je ubacio 17 poena uz odličnih 46,2 odsto šuta. Toronto ima dosta odbrambenih rešenja, ali oni su se ipak koncentrisali na odbranu na Embidu i Batleru tako da bi Redik i noćas mogao da pogodi svoje.

NIKOLA JOKIĆ (broj poena (23,5), tip više, kvota 1,85)

Jokić je brzo naučio lekciju kako igrati u plej-ofu. Nakon što je u prvoj utakmici protiv San Antonija prema košu uputio samo devet lopti, kasnije je bio mnogo agresivniji i došao do 18,1 šuteva po utakmici što je rezultiralo 23,1 poenom. Noćas Denver počinje seriju protiv Portlanda, a srpski košarkaš bi tu imao dosta otvorenog prostora – Blejzersima silno nedostaje Jusuf Nurkić jer Enes Kanter jednostavno nije košarkaš koji bi u odbrani bio važan faktor.

DEMIJAN LILARD (broj poena (27,5), tip više, kvota 1,85)

Čak 33 poena u proseku, 50 u poslednjoj utakmici protiv Oklahome, u četiri od pet utakmica protiv Tandera više od današnje margine. Samo te brojke bi trebalo biti dovoljne za forsiranje ove opklade, a kada se tome doda činjenica da udarni bekovi Nagetsa nisu baš odbrambeno najjači, onda bi Lilard mogao i večeras nastaviti sa svojom šuterskom bajkom.

NBA

Milvoki – Boston 90:112
/Adetokunbo 22 - Irving 26/

Golden Stejt - Hjuston 104:100
/Durant 35 – Harden 35/

Utorak

02.00: (1,40) Toronto – Filadelfija (3,35)
04.30: (1,65) Denver – Portland (2,50)

Piše: Emir FULURIJA
Foto: Reuters


tagovi

Nikola JokićDžej Džej RedikPaskal SjakamDemijan LilardDenver NagetsPortland TrejlblejzersToronto ReptorsFiladelfija Seventisiksers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara