"Ivan Šaponjić"
"Ivan Šaponjić"

Još jedan Partizanov biser u beležnici Anderlehta: Jestrović vodi Šaponjića u Brisel (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.10.14. | 16:12

Prvak Belgije planira da na zimu proda Aleksandra Mitrovića, zamena stiže iz Humske, iako omladinski reprezentativac ima samo jedan meč za seniore crno-belih

Ivan ŠaponjićJoš jedan biser srpskog fudbala je na dobrom putu da zasija u inostranstvu. Da ironija bude veća, Ivan Šaponjić (17) iza sebe ima samo jednu utakmicu za Partizanov prvi tim  – i to pre skoro godinu dana – a ispred interesovanje Anderlehta koji će pokušati da ga angažuje već u zimskom prelaznom roku.

Belgijska štampa se u izdanjima od utorka poziva na izvore u klubu iz Brisela, navodno zainteresovanom da u januaru preseli napadača omladinske reprezentacije naše zemlje na stadion Konstant van den Štok. I tako ga pripremi da jednog dana zameni Aleksandra Mitrovića.

Izabrane vesti

Upravo je status bivšeg Partizanovog špica razlog zbog kojeg Ljubičasti razmišljaju da ojačaju napad. Letos su jedva odbili ponude Benfike (11.000.000 evra) i Borusije iz Menhengladbaha (12.000.000) i svesni su da neće moći doveka da odolevaju finansijski moćnijim klubovima, pa veruju da će posle izdanja u Ligi šampiona srpskom asu dodatno skočiti cena. Ukoliko bude tako, deo novca bi potrošili na dovođenje Ivana Šaponjića.

Ovaj momak je debitovao za Partizan 30. novembra prošle godine protiv Spartaka, standardan je član omladinske ekipe crno-belih, ali i reprezentativac naše zemlje za uzrast do 19 godina. Na nedavnom kvalifikacionom turniru za plasman na Evropsko prvnestvo odigrao je dve utakmice.

Kao kopču mogućeg transfera u Anderleht, Belgijanci navode da je menadžer Ivana Šaponjića Nenad Jestrović, bivši golgeter kluba iz Brisela i agent Aleksandra Mitrovića. Lako je zaključiti da upravo zahvaljujući isplativom poslu sa Mitrogolom ima poverenja čelnika Anderlhta da završi i ovaj posao.

S druge strane, odmah posle 147. večitog derbija Partizanov trener Marko Nikolić je, govoreći o potencijalu Andrije Živkovića i Danila Pantića, upozorio da ne bi voleo da ovdašnje prvenstvo postane razvojna liga za mlade fudbalere, a samo nekoliko dana kasnije suočava se sa opasnošću da ostane bez fudbalera koji je bio planiran da na timu odmeni Petra Škuleitća, za slučaj da ovaj završi u inostranstvu.

Ivan Šaponić je rođen 2. februara 1997. i ima još tri godine profesionalnog ugovora sa Partizanom.

(FOTO: Star sport)


tagovi

AnderlehtBelgijaEvropaIvan ŠaponjićNenad JestrovićFK PartizanŽupiler Pro ligaSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara