Juventus i Milan - megaposao na pomolu? Bonući, Iguain, Kaldara, Benatija, Pjaca...

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.07.18. | 10:44

Sve karte su otvorene

Šta se to sprema na relaciji Milan - Torino?

Čizma poslednjih dana ne miruje zbog novog otvaranja transfer fronta na relaciji rivalskih gradova sa severa Italije, jer emisari dva tima očigledno pripremaju nešto veliko. Renomirani milanski list Gazeta delo Sport u današnjem štampanom izdanju najavljuje megaposao dva italijanska giganta u koji bi trebalo da budu uključena brojna imena. Od Bonućija i Iguain, preko Kaldare, do Pjace i Benatije. Scenario koji je do pre samo nekoliko dana izgledao nezamislivo, sada se nalazi blizu ciljne linije. 

Izabrane vesti

Jučerašnji sastanak u Milanu, gde je novi direktor Rosonera Leonardo ugostio direktorski tandem Juventusa Marota – Paratići dodatno je zapalio maštu navijača dva kluba, koji spremno čekaju da vide šta će se iz celih razgovora.

Teško je u ovom trenutku proceniti šta će na kraju iz cele priče ispasti, naročito jer su pogledi dve strane gotovo dijametralno suprotni.

Put Milana trebalo bi da krene Gonzalo Iguain i to je gotovo sve izvesniji posao. Iguainu je iz Milana već ponuđen četvorogodišnji ugovor, mada klubovi još nisu postigli dogovor oko obeštećenja.

Njegov potencijalni transfer u Grad mode biće odvojena transakcija od trampe koju bi dva kluba mogli da obave u narednim danima. Tu je u centru pažnje Leonardo Bonući. Njegov agent Alesandro Lući u stalnim je razgovorima sa čelnicima Milana i Juventusa i povratak u redove Stare dame više nije tako daleko. Bjankoneri bi rado vratili Bonućija, iako je između njega i trenera Maksa Alegrija bilo nesuglasica. Ali, od prvobitne ideje da Milan preda Bonućija i doplati skoro 18.000.000 evra za Iguaina nema ništa.

Milanova prva ideja u ovom trenutku je Matija Kaldara. Juventus je nedavno za talentovanog štopera odbio sjajnu ponudu Dortmunda na 45.000.000 evra, iako nije odigrao nijednu utakmicu u prvom timu Bjankonera. Kaldara je poslednje dve godine proveo na pozajmici u Atalanti, gde je izrastao u jednog od najboljih mladih štopera Italije. Zato Juventus nije preterano zainteresovan da ga se odrekne zbog Bonućija, iako su čelnici oba kluba razgovarali s njegovim agentom prethodnih dana.

U Juventusu imaju drugačiju viziju – da Bonućija uzmu, a u Milan pošalju Medija Benatiju ili Marka Pjacu. Čak i obojicu u paketu, ako u Milanu pokažu interesovanje.

Kako stvari stoje, od Milana i Juventusa možemo da očekujemo mnogo toga do kraja leta...

Foto: Action Images


tagovi

Gonzalo IguainLeonardo BonučiMatija KaldaraMarko PjacaMedi BenatijaLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara