""
""

Juventusov atomski napad: Posle Ljorentea, dogovoren i Anelka, sledeći je Lisandro

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.01.13. | 15:45

Stara dama ima u planu da u sledećoj sezoni potpunio promeni izgled ofanzivne linije tima, a posle napadača iz Baskije, već su postigli dogovor sa kontroverznim Francuzom, čeka se Argentinac iz Liona

 

Izabrane vesti

Trener Juventusa Antonio Konte očigledno je rešio da za sledeću sezonu napravi tim za najviše evropske ciljeve. Posle Fernanda Ljorentea, koji će se Bjankonerima priključiti u junu, posle što mu istekne ugovor sa Atletik Bilbaom, u tim iz Torina bi mogao da stigne još jedan napadač svetske klase. Na spisku želja su trojica napadača, Didije Drogba i Nikolas Anelka iz Šangaja, Lisandro Lopez iz Liona, ali i Stevan Jovetić, za kojeg se čelnici Stare dame najviše nadaju da će obući crno-beli dres.

Kako prenose italijanski mediji, pošto je mogućnost da reprezentativac Obale Slonovače postane igrač Juvea trenutno samo u domenu teorije, Bjankoneri su već postigli načelni dogovor sa Anelkom oko dolaska u Torino, a bivši reprezentativac Francuske bi do kraja sezone trebao da dobije miliona evra, da bi u sledećoj sezoni inkasirao četiri puta više novca. Trenutno se čeka odluka Fudbalskog saveza Kine da omogući bivšem igraču Čelsija da napusti Šangaj. 

Ali, ni tu nije kraj. Juventus pregovara i sa napadačem Liona Lisandrom Lopezom. Međutim, iako predsednik francuskog kluba nije previše ubeđen da će Lopez otići u Italiju, čelni ljudi šampiona Serije A razmatraju mogućnost da prodaju Matrija i Kvaljarelu kako bi argentinski centarfor narednog leta stigao u klub.

Čovek kojem se Konte najviše nadao prošlog leta je bio reprezentativac Crne Gore Stevan Jovetić, koji je već duže vreme na radaru Juvea. Pregovori oko njegovog dolaska pre šest meseci su propali. Bjankoneri su pokušali da trenera Viole Vićenca Montelu namame Kvaljarelom, kojeg bi poslali u Firencu na pozajmicu, kako bi u suprotni smer otišao sjajni Jovetić, ali u Fiorentini ne žele da posluju sa Juventusom, tako da je ova opcija malo verovatna. Pogotovo što Crnogorca žele i Arsenal i Mančester Siti. Predstavnicima Fiorentine se ta ideja više sviđa, i fenomenalnog Crnogorca bi jedino pustili da ode u klub izvan Italije. 

Iako su mnogi navijači Bjankonera sigurno zadovoljni trenutnim razvojem situacije u klubu, s obzirom da sigurno koračaju ka odbrani titule, a igraju i osminu finala Lige šampiona, sigurno bi većina bila oduševljena dolaskom bar jednog od pomenute četvorice, s obzirom da su u pitanju centarfori najviše klase.

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaFernando LjorenteItalijaJuventusLiga 1Lisandro LopezNikola AnelkaOlimpik LionŠangaj ŠenhuaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara