Juventusov sastav za Real: Mali iz Urugvaja da „udavi“ Modrića!

Vreme čitanja: 1min | pon. 02.04.18. | 22:13

Dilema je na štoperskoj i poziciji levog beka

Jedna od tri dileme Masimilijana Alegrija je rešena: Rodrigo Bentankur biće starter protiv Reala Madrida! Sa jasnim zadatkom da uspori i, ako može, udavi napade prvaka Evrope koje će u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona kreirati Luka Modrić.

Reprezentativac Urugvaja, pristigao u Torino 2015. iz Boke juniors, dobio je prednost u odnosu na Klaudija Markizija, jer je Alegrijeva procena da je 20-godišnji vezista bolji od italijanskog reprezentativca u ovaljanju defanzivnih zadataka. Pogotovo što Maks ne daje Markiziju priliku u velikim utakmicama, dok je Bentankur zamenio Miralema Pjanića u finišu derbija sa Milanom.

Izabrane vesti

Sve je, naravno, posledica činjenice da prvak Italije ne može da računa na Pjanića, reprezenativac Bosne i Hercegovine je na gostovanju Totenhemu zaradio suspendijući žuti karton. A koliko je važan za igru Juventusa pokazuje podadak je ove sezone propustio samo sedam utakmica.

Preostale dve dileme vezane su za odbrambenu liniju, pošto sa Čizme stižu informacije da Alegri razmišlja da li da u srce poslednje linije partner neprikosnovenom Đorđu Kjeliniju bude Andrea Barzalji, iako se pominje Danijele Rugani, dok je Kvado Asamoa, ipak, u prednosti u odnosu na Aleksa Sandra koga je mučila povreda.

Kako sa stvari stoje, Juve bi na megdan Realu, u reprizi lanjskog finala, trebalo da istrči u formaciji 4-3-2-1: Bufon - De Šiljo, Barzalji (Rugani), Kjenili, Asamoa (Aleks Sandro) - Bentankur, Kedira, Matuidi - Dibala, Daglas Kosta - Iguain.

FOTO: Action images


tagovi

Rodrigo Bentankur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara