"Ponovo na visini zadatka - Majk Cirbes"
"Ponovo na visini zadatka - Majk Cirbes"

Kad Cirbes komanduje, Zvezda igra moćno: Savršen start bitke za TOP 16!

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.10.15. | 20:52

Crveno-beli slavili na početku Evrolige protiv desetkovanog Strazbura...

Ponovo na visini zadatka - Majk Cirbes

Svaki novi početak jeste težak, ali ovaj nije mogao da bude bolji. Košarkaši Crvene zvezde pregurali su pritisak evropske premijere u novoj sezoni Evrolige, pošto su na svom terenu savladali jednog od direktnih konkurenata za poziciju koja vodi u TOP 16 fazu. Crvena zvezda - Strazbur 81:59 (19:20, 24:12, 19:16, 19:11).

Izabrane vesti

Vrlo važan korak napred napravili su crveno-beli u poteri za narednom rundom elitnog takmičenja, iako je jasno da posao do kraja grupne faze neće biti nimalo lak. Međutim, za miran san na prvoj stanici putovanja koje će trajati bezmalo dva meseca pobrinuo se apsolutno najbolji igrač Crvene zvezde u novoj sezoni - Majk Cirbes. Nemački centar i starosedelac u klubu sa Malog Kalemegdana pružio je još jednu izvrsnu partiju i ponovo ostavio najjači sveukupni utisak. Upravo su bravure atletski moćnog centra od finiša prve i kroz gotovo celu drugu deonicu donele rezultat koji je zagarantovao prvi trijumf u evroligaškim okvirima, peti ukupno ove sezone u svim takmičenjima.

Nije Zvezda imala lak posao. Nimalo. Ali samo tokom prvih deset minuta i u kratkom periodu trećeg kvartala. Francuski predstavnik iskoristio je blagu tenziju u protivničkim redovima na startu i na krilima razigranog trojkaša Rodriga Buboe uneo nemir među gotovo 14.500 gledalaca u Kombank Areni. Ali, praktično jedini raspoloženi igrač u ekipi Strazbura nije bio dovoljan da Zvezdi zada teži udarac.

Koliki je uticaj Majk Cirbes imao na igru crveno-belih bio je vidljiv od trenutka kada je kročio na parket, pri vođstvu gostiju rezultatom 12:6. Počev od sredine prve deonice, kada je trener Radonjić na teren poslao prvu udarnu iglu, dogodila se velika promena. Za gotovo deset minuta na parketu energični nemački reprezentativac uneo je živost, preko potrebno samopouzdanje u oba reketa i stabilnost, a za pomenuti vremenski period ubacio je 14 poena, uhvatio četiri lopte i napravio jednu blokadu. Uticao je, što skokom, dobrim odbranama i pravovremenim reakcijama u napadu da Zvezda napravi seriju 25:12, dođe do prvog vođstva na utakmici i potpuno rezultatski preokrene meč (31:24).

Raspoloženi Stefan Jović

To je, kada se crta podvuče, bilo dovoljno da se razbije koncepcija znatno oslabljenog protivnika, koji je u meč ušao sa deset igrača, od čega je i Mardi Kolins zaradio povredu levog skočnog zgloba još u prvom poluvremenu susreta.

Pokušavao je trener gostiju, Vensan Kole, da iskoristi vrline raspoloživih snaga, igrao je zonsku odbranu. Nakratko su igrači Strazbura uspeli da priprete u nastavku i smanje deficit, koji je tokom prvih 20 minuta iznosio i 14 poena (43:29). Ali, Zvezdina raznovrsna odbrana, duža klupa i veći broj napadačkih opcija umnogome je doprinela da srpski i regionalni šampion slavi prvu pobedu, na 15. rođendan Evrolige. Posebno može da raduje činjenica da su mlade snage, Nikola Rebić i Marko Gudurić, imali nekoliko značajnih minuta na parketu i u trenucima kada je bilo "gusto".

Pored Cirbesa, koji je meč završio sa 18 poena, sedam skokova i blokadom, vrlo dobro izdanje imao je Stefan Jović - 12 poena, pet asistencija i dva skoka i bio je više nego dostojna napadačka zamena za atletu ispod obruča. Kapiten Luka Mitrović imao je 13 poena i pet skokova, a Rajan Tompson 11 koševa. Kod gostiju Buboa je ubeležio 17 poena, četiri skoka i tri ukradene lopte, dok je srpski centar Vladimir Golubović dodao 12 koševa i tri skoka.


CRVENA ZVEZDA - STRAZBUR 81:59 (19:20, 24:12, 19:16, 19:11)

Dvorana: Kombank Arena; Beograd
Gledalaca: 14.500
Sudije: Danijel Jerezuelo (Španija), Jakub Zamojski (Poljska), Are Haliko (Estonija).

CRVENA ZVEZDA: Rebić, Tompson 11, Mekel 4, Mitrović 13, Lazić 2, Simanić, Simonović 7, Skorcanitis 6, Nastić 2, Gudurić 6, Jović 12, Cirbes 18.

STRAZBUR: Kolins 2, Buboa 17, Lakomb 5, Lelu 11, Kembel 3, Ntilikina 1, Fofana 2, Golubović 12, Vims 4, Dupor 2.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

StrazburStefan JovićRodrig BuboaRajan TompsonMardi KolinsMajk CirbesLuka MitrovićEvroligaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara