"Palmeiras je ponovo šampion"
"Palmeiras je ponovo šampion"

Kad je poslednji put Palmeiras bio šampion Ze Roberto je počinjao karijeru; Sad ga je sa trakom i 42 leta vodio do nove titule!

Vreme čitanja: 1min | ned. 27.11.16. | 23:09

Brazil ima novog prvaka

Palmeiras je ponovo šampionDvodecenijski post je prekinut. Defanzivac Fabijano postigao je jedini gol na utakmici sa Šapekoenseom i slavnom Palmeirasu doneo devetu titulu prvaka Brazila, ali prvu još od davne 1994. godine.

Samo primera radi, te 1994. profesionalnu karijeru je u dresu Portugeze počinjao jedan Ze Roberto. Zašto kao primer uzimamo baš bivšeg asa Reala, Bajera iz Leverkuzena i Bajerna, osvajača Lige šampiona iz 1998? Zato što je Ze Roberto, sada 42-godišnjak večeras sa kapitenskom trakom predvodio popularne Svinje do pobede nad Šapekoenseom i istorijskog uspeha.

Izabrane vesti

Pored njega, na terenu je bio i najbolji strelac Palmeirasa u ovoj prvenstvenoj sezoni, Gabrijel Žezus, koji je još u avgustu za 32.000.000 evra prešao u Mančester Siti, ali je ostao u rodnom Sao Paulu baš kako bi omiljenom klubu pomogao da se domogne toliko željenog trofeja.

U Siti će sada sa oreolom olimpijskog, ali i brazilskog šampiona. Ovu drugu proslavio je sa suzama u očima. Uostalom, nije bilo koja. Deveta je. Niko ih nema toliko. Santos je sakupio osam. Palmeiras je najveći. Ili bar najtrofejniji.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Ze RobertoGabrijel Žezus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara