"Grifits od tragičara do heroja"
"Grifits od tragičara do heroja"

Kad Škoti polude: Tri crvena za dva penala i remi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.03.15. | 19:09

Dandi Junajted i Seltik odigrali su meč za pamćenje u četvrtfinalu Kupa Škotske, a poslednje po čemu ćemo ga se sećati je - fudbal

Grifits od tragičara do heroja

Škotski kup apsolutno nije najinteresantnije takmičenje na svetu, makar ne kada je kvalitet fudbala u pitanju, ali četvrtfinale između Dandi Junajteda i Seltika bilo je sve samo ne dosadno! Skoro čitavo drugo poluvreme na terenu je bilo 19 igrača uključujući i golmane, videli smo dva penala - jedan iskorišćen, a drugi neuspešan - a najbolje od svega je što na kraju nije bilo pobednika (1:1), pa će se igrati novi meč i imaćemo priliku da gledamo još jedan spektakl! 

Izabrane vesti

Već posle desetak minuta postalo je turbulentno, posle niza klizećih startova na malom prostoru defanzivac Seltika Virdžil van Dajk i vezista domaćina Pol Paton započeli su tuču na zemlji, a najpoznatiji škotski sudija Krejg Tompson pokazao je obojici put u svlačionicu iako se stekao utisak da je sve zakuvao napadač Dandija Nadir Čiftči koji je započeo čitav incident "počešavši" kramponima po glavi kapitena gostiju Skota Brauna.

Turski centarfor mogao je da bude tragičar, ali je u samom finišu prvog poluvremena posle opravdano dosuđenog penala za domaćine pogodio sa bele tačke i izazvao erupciju oduševljenja na Tanadajs parku - 1:0. 

Kad smo pomislili da drugo poluvreme ne može biti luđe od prvog, eto nove drame u Dandiju! Sudija Tompson još jednom vadi crveni karton iz džepa i to novi za narandžaste i to za još jednog Pola. Ovoga puta nije bio Paton, već  Dikson koji je u stilu golmana odbranio šut Lej Grifitsa. No, Seltiku to nije ništa dobro donelo osim brojčane nadmoći pošto je Grifitsov šut sa 11 metara fenomenalno skinuo golman Čeržnijak.

Slično kao Čiftči, i Grifits je prešao put od tragičara do heroja! U 71. minutu on spasava dan velikanu iz Glazgova koji je bio na ivici eliminacije i pogotkom glavom poravnava rezultat - 1:1.

Kasnije je upravo Grifitsa zamenio srpski napadač Stefan Šćepović u 87. minutu, ali nekadašnji član Partizana nije uspeo da promeni stanje na semaforu i prema ostrvskom običaju meč će se ponoviti! Međutim, i pre nego što se odigra novi duel Kupa Škotske, ova dva tima sastaće se 15. marta u okršaju Liga kupa. 

Jedva čekamo revanš!

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠkotskaSeltikLej GrifitsEvropaDandi Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara