"Kari i Tompson razbili Dalas"
"Kari i Tompson razbili Dalas"

Kari i Tompson razneli Dalas za nastavak serije, Atlanti izmakla desetka u poslednjoj sekundi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 14.12.14. | 08:48

Atlantin niz od devet uzastopnih pobeda prekinuo je Orlando (100:99), Džejms Harden upisao treći dabl-dabl u karijeri u trijumfu Hjustona nad Denverom (108:96)

Kari i Tompson razbili Dalas

U noći između subote i nedelje odigrano je osam mečeva NBA lige, a apsolutni derbi dana igrao se u Dalasu gde su domaći Maveriksi deklasirani od strane nezaustavljivog Golden Stejta – 105:98. Memfis se, s druge strane, mučio u Filadelfiji više nego što se očekivalo, ali je na kraju ipak slavio nakon produžetaka – 120:115. Hjuston je nastavio sa dobrim igrama i posle povratka Dvajta Hauarda, te je ovoga puta u Teksasu nastradao Denver – 108:96, dok je najuzbudljivije bilo na Floridi gde je domaći Orlando skinuo skalp Atlanti koja je doživela prvi poraz na prethodnih deset utakmica – 100:99.

Izabrane vesti

Stef Kari i Klej Tompson su još jednom potvrdili da su u ovom trenutku najbolji bekovski tandem u ligi! Dvojac ‘’Splash brothers’’ kriv je za to što su svi ljubitelji košarke već od sredine druge četvrtine meča između Dalasa i Golden Stejta mogli da  gledaju prilično nezanimljiv duel koji je trebalo da bude utakmica večeri. Ratnici su već do poluvremena imali više od 20 poena razlike, što su bez problema održali do kraja meča i došli do 15 pobede u nizu – 105:98. Izuzetno je teško pobediti meč kada tri protivnička igrača zbirno ubace 74 poena, što su najbolje na svojoj koži osetili Novicki i saigrači pošto je 29 poena Karija, 25 Tompsona i 20 Drejmonda Grina ovoga puta bilo previše za tim Rika Karlajla. Kod Mavsa Monta Elis postigao je 24 poena, dok je Dirk Novicki dodao jedan manje, ali sve je bilo uzalud – Voriorsi su nezaustavljivi! Ako ništa, Tajson Čendler je uspeo da zabavi publiku u Amerikan Erlajns centru jednom od najboljih blokada u karijeri!
‘’Ne možete da trčite ako nemate patiku na jednoj nozi. Nadao sam se da ćemo to iskoristiti u kontri i da će morati da traže tajm aut ili nas fauliraju kako bi se Spejts obuo. Ipak, nismo uspeli da naplatimo to’’, rekao je posle meča Čendler.

Neizvesnost se u okršaju Filadelfije i Memfisa, s druge strane, nije očekivala s obzirom na to da su se sastali jedan od najboljih i najgori tim u NBA ligi. No, Siksersi su pokazali da mogu da se suprotstave Grizlijima koji su ‘’na mišiće’’ Majkla Konlija izvukli produžetak u kojem su ipak pokazali da su kvalitetniji od ekipe Filadelfije – 120:115. Konli je odigrao meč karijere kada su poeni u pitanju ubacivši 36 uz devet asistencija, Zek Rendolf imao je 24 pogotka i 11 uhvaćenih lopti, dok je Korni Li dodao 19 poena. Najlošijem timu lige nije pomogla ni eksplozija do sinoć prilično anonimnog Roberta Kovingtona koji je ubacio 24 poena, baš kao ni novi tripl-dabl Majkla Kartera-Vilijamsa koji je duel okončao sa 16 pogodaka i po 11 skokova i asistencije, pa Siksersi ostaju na dva trijumfa iz 23 meča.

Dvajt Hauard se vratio u tim Roketsa nakon pauze od 11 utakmica i njegov doprinos odmah se video. Hjuston je savladao Denver – 108:96, a Supermen je odigrao skoro perfektno ubacivši 26 poena (9/11 iz igre) i sakupivši 13 skokova i tri blokade. No, šou je ipak ukrao Džejms Harden koji je sa 24 pogotka, 10 skokova i isto toliko uspešnih dodavanja zabeležio treći tripl-dabl u karijeri, dok je Donatas Motiejunas ubacio 25 poena. Timu Nagetsa, s druge strane, pobedu nije mogao da donese ni Derel Artur koji je meč završio sa 20 poena, ali ni Taj Loson koji je pored 19 ubačenih poena i 12 puta razigrao saigrače.

Triler večeri u najjačoj svetskoj košarkaškoj ligi viđen je u Orlandu gde su domaći Mađioničari u poslednjoj sekundi  uspeli da prekinu niz od devet uzastopnih pobeda Atlanta – 100:99. Dželat Jastrebova bio je sjajni Tobijas Heris koji je bio najefikasniji u timu sa Floride sa 20 poena, ali što je još bitnije - pogodio je šut za pobedu uz zvuk sirene! Evan Furnije ga je pratio sa 19 poena, dok je Nikola Vučević još jednom potvrdio epitet ‘’dabl-dabl mašine’’ zabeleživši 18 pogodaka i 11 skokova. U timu Hoksa po običaju prednjačio je Džef Tig koji je ubacio 24 poena i podelio osam asistencija, ali nije uspeo da obezbedi pobedi ekipi Majka Budenholzera.

NBA:

Dalas – Golden Stejt 98:105
Šarlot – Bruklin 87:114
Indijana – Portland 85:95
Orlando – Atlanta 100:99
Milvoki – LA Klipers 111:106
Filadelfija – Memfis 115:120 (posle produžetaka)
Hjuston – Denver 108:96
Sakramento – Detroit 90:95

(FOTO: Action Images)


tagovi

Atlanta HoksDalas MaveriksDirk NovickiDžef TigHjuston RoketsMajk KonliMemfis GrizlisNBA ligaStef KariTobijas Heris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara