"Loris Karijus"
"Loris Karijus"

Karijus kao karijes: Dečko, ti ćeš nama da popuješ! Ćuti i brani (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.12.16. | 12:48

Legende Premijer lige se obrušile na golmana Liverpula, da li je vreme za povratak Minjolea?

Loris KarijusKarijus kao karijes. Kao zubobolja nagriza nemački golman sve dobro što ofanzivci Liverpula urade i sve više kruni ionako ne snažne ambicije slavnog kluba da može do rve titule u Premijer ligi.

Loris Karijus, 24-godišnji novajlija iz Majnca, jeste dobio šansu umesto Simona Minjolea, ali daleko od toga da ju je iskoristio. Posebno je bio rizičan na poslednje dve utakmice: primio je šest golova protiv Bormuta (3:4) i Vest Hema (2:2) i doveo Crvene u poziciju da padnu na tabeli.

Izabrane vesti

Naravno, nije sve krivica dečka koga je na Ostrvo doveo Jirgen Klop - pogotovo što mu u građenju i završetku akcija nedostaju Felipe Kutinjo i Danijel Staridž - mada se ne može prenebregnuti utisak da je upravo Loris Karujus jedan od tragičara ekipe za koju se verovalo da ima pobednički karakter i da joj nedostaje i kvalitetan štoper.

Gol PajeaNaravno, to najbolje vide oni koji su igrali fudbal. Zato ne čudi što pucaju iz svih oružja.
Kad ste mlad igrač i pravite greške, onda se vratite treninzima, vežbate, radite što je moguće napornije, igrate subotom i nikom ništa ne govorite. Uvek imate dva izbora: da ćutite ili da kritikujete one koji vas kritikuju, međutim, da biste se našli u takvoj situaciji morate iza sebe da imate nekoliko sezona na visokom nivou. Mislim da je na tom planu napravio najveću grešku. Ćuti, dečko. Radi svoj posao. Idi kići, popij čaj, igraj fudbal“, prilično oštar, kakav je bio i na terenu, delovalo je Fil Nevil, nekadašnji as Mančester junajteda, sada u ulozi stručnog konsultanta za jednu englesku TV stanicu.

Fil NevilRuku na srce, biće da je Fil jedva dočekao da potkači Karijusa. Razlog valja tražiti u činjenici da Nemac nije hteo da prećuti kritike koje je posle gostovanja Bormutu na njegov račun uputio Filov brat, Geri Nevil, rekavši da bi za Lorisa bilo bolje da „ćuti i brani“.
„Ne zanima me šta priča Geri Nevil. Bio je trener baš kratko, a sad je opet na dobrom putu da postane neki ekspert. Uvek je kritički raspoložen. Mislim da to radi svima. Samo se nadam da će imati šta da kaže i kad budem dobro branio“, pobunio se čuvar mreže Liverpula između dve utakmice, ne shvatajući da upada u zamku iz koje se ne bi izvukao taman da je na Enfildu juče bilo i 3:2,  kao što je moglo da bude.

No, nije. Otuda su kritike žešće. Jednu od njih „spakovao“ je legendarni štoper Crvenih Džejmi Karager, javno se svrstavši na stranu braće Nevil. Ne zbog njih, nego što je utisak da ga srce boli što Liverpul nema igrača kao što je i sam nekad bio i što nema golmana dostojnog šampionskih ambicija, sposobnog da garantuje i poneku vrhunsku odbranu, kad se lomi rezultat.
On je našao nešto da priča Geriju Nevilu. Pa i meni. Savetujem mu da ućuti i da dokaže kako naše kritike nisu na mestu. Dečko ima 24 godine. Ne možete sve golmane ovog sveta da poredite sa Davidom de Heom. Nisu svi kao Španac“, precizirao je Karager, i sam stručni konsultant.

Džejmi KaragerLiverpul ima najgoru odbranu od timova koji se nalaze u vrhu tabele. Primio je 20 golova na 15 utakmica, bolji od njega u tom segmentu su Čelsi, Totenhem (po 11), Arsenal (15), Mančester junajted (16) i Mančester Siti (19).
Ja bih momentalno vratio Simona Minjolea na gol. Trenutno Karijus ubija tim. Fudbaleri Vest Hema su mu juče postavili dva pitanja i on ni na jedno nije znao odgovor. Sad je na Jirgenu Klopu da odluči hoće li podržati Lorisa ili će vratiti Minjlea na crtu. Što se mene tiče, to bi trebalo da uradi“, dodao je Džejmi Karager.

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaLoris KarijusLiverpulGeri NevilFil NevilEvropaEngleskaDžejmi Karager

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara