"Katai i Vijeira"
"Katai i Vijeira"

Katai ima pik na Radnik, Zvezdinih 4:1 u Surdulici, sve je spremno za šampionsku žurku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.05.16. | 20:46

Vijeira postigao 21. gol u sezoni, strelac i Petar Orlandić

Katai i VijeiraGol za uspomenu Radnika sa tri susreta sa Crvenom zvezdom u debitantskoj sezoni u eliti. Aleksandar Katai nije dao više. U prva dva susreta po gol i asistencija, večeras na poslednjem gostovanju šampionske generacije Crvene zvezde u tekućoj sezoni dva pogotka za 4:1 u Surdulici, koja je barem dobila priliku da se ponada da će skinuti skalp jednom od beogradskih večitih rivala.

Ako je protiv Partizana i bila blizu, sve iluzije da će u toj nameri uspeti u duelu sa Zvezdom raspršene su posle pola sata igra, kada je Katai, bez sumnje najbolji akter utakmice 36. kola Superlige, shvatio da  bunker Radnika samo on može da probije. Doduše, kod prvog gola imao je veliku pomoć Mihaila Ristića, koji je iz slobodnog udarca poslao savršenu loptu na surpotnu stativu, dok je kod drugog sve uradio sam i rezantnim udarcem sa ivice kaznenog prostora primorao Borivoja Ristića na kapitulaciju.

Izabrane vesti

Taj drugi gol pao je u poslednjim sekundama prvog poluvremena. U kako se to obično kaže - najgorem trenutku da se primi. U slučaju Radnika zaista se ispostavilo tako, pošto su Surduličani u nastavku vidno pali. Istina, zasluge za to dobrim delom idu na dušu gostiju iz Beograda, koji su - kada su stvari preokrenuli na svoju vodenicu - dobili taj luksuz da mogu strpljivo da čekaju šansu.

Na početku utakmice nije bilo tako, jer je kardinalna greška Zvezdinog kapitena Aleksandra Lukovića, koji je bespotrebno komplikovao ispred šesnaesterca i dozvolio Milošu Deletiću da mu uzme loptu, obiđe nemoćnog Damira Kahrimana i u 10. minutu pogodi za 1:0, tada primoravala crveno-bele na potpunu ofanzivu.

Omaleni Ugo Vijeira teško se nosio sa desetoricom u kaznenom prostoru Radnika, potpuna opsada Ristićevog gola otvorila je i prostor za kontre, ali Radnik bez Samjuela Ovusua u prvih 45 minuta nije bio toliko opasan u toj ideji. A kada je Katai uz podršku više nego solidnog Ristića i odgovorio domaćinu situacija se okrenula za 180 stepeni, da bi sve sumnje i definitivno bile otklonjene kada je Vijeira, uz malo sreće jer je pred njega pala lopta posle udarca Srđana Plavšića, postigao 21. ligaški gol u sezoni i povisio na 3:1.

Tek posle toga igrači Radnika su izašli iz grča koji ih je sputavao na početku drugog poluvremena, imali su nekoliko prilika da postignu drugi gol - i zaslužili su ga - ali je tada već bilo jasno da bodovi putuju za Beograd što je omogućilo gostima da se u finišu opuste, pa je šansu da debituje dobio i talentovani 18-godišnji vezista Uroš Račić, prolećna akvizicija iz OFK Beograda iliti "novi Marko Grujić" kako je tada bio predstavljen na klupskom sajtu. Petar Orlandić je u 89. minutu samo sipao šlag na tortu posle odlične asistencije Damijana Le Taleka.

Katai i Vijeira su sve pripremili. Narednog vikenda šampionska proslava protiv Radničkog iz Niša. Konačno pred navijačima.


RADNIK - CRVENA ZVEZDA 1:4 (1:2)
/Deletić 10 - Katai 30, 45, Vijeira 56, Orlandić 89/

RADNIK (4-3-3): Ristić - Marković, Simonović, Vuković, Milovanović – Mutavdžić (od 82’ Pavlović) , Putinčanin, Deletić – F. Stojanović (od 46’ Ovusu), Arsić, S. Stojanović (od 78’ Jovanović).

C. ZVEZDA (4-2-3-1): Kahriman – Petković, Rendulić, Luković, Anđelković – Le Talek, Ristić – Srnić (od 73’ Gavrić), Plavšić, Katai (od 80’ Račić) – Vijeira (od (od 73’ Orlandić).


tagovi

Ugo VijeiraSuperligaSrbijaRadnikPetar OrlandićMiloš DeletićFK Crvena zvezdaAleksandar Katai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara