"Titula se vratila u Sarajevo"
"Titula se vratila u Sarajevo"

Katarza na Koševu! Jugoslovensko Sarajevo šampion posle osam godina, 10.000 navijača ovacijama pozdravilo Vinsenta Tana

Vreme čitanja: 1min | sub. 30.05.15. | 18:59

U poslednjem kolu Premijer lige BiH Sloboda nije uspela da zaustavi Bordo tim na putu ka peharu

Titula se vratila u SarajevoTitula se vratila na Koševo, a 10.000 navijača Sarajeva umelo je da proslavi pobedu nad tuzlanskom Slobodom od 3:1 kojim je Bordo tim odbio poslednji trzaj ljutog gradskog rivala Željezničara. Hrvat Leon Benko, Makedonac Krste Velkoski i Srbin Nemanja Bilbija, bivši igrač Borca i novosadske Vojvodine, bili su strelci za Sarajevo i doveli atmosferu pred 10.000 navijača do usijanja.

Očekivalo se to i pre početka meča pošto je malezijski milijarder Vinsent Tan, koji je 2013. kupio klub, privatnim avionom došao da proslavi prvi rezultatski podvig u BiH. Nagrađen je ovacijama Hordi zla. Sasvim razumljivo s obzirom na to da je Sarajevo stiglo do trećeg naslova najboljeg u BiH, petog ako računamo i dva trofeja iz jugoslovenskog perioda. I prvog posle osmogodišnjeg posta na Koševu.

Izabrane vesti

Željezničar je sezonu završio remijem sa Čelikom u Zenici (1:1), pa će kao i Zrinjski i osvajač Kupa Olimpik igrati kvalifikacije za Ligu Evrope. Zanimljivo je bilo i u borbi za opstanak u kojoj je visilo čak pet klubova, a na kraju su ispali Mladost i Zvijezda koji su u Velikoj Obarskoj odigrali 1:1 što je rezultat koji nije odgovarao ni jednima ni drugima.


tagovi

Vinsent TanNemanja Bilbijameđunarodni fudbalFK ŽeljezničarFK SarajevoEvropaBiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara