""
""

Kladite se na... Nemačko finale za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.05.17. | 13:10

Direktan okršaj za treće mesto, Dortmund - Hofenhajm

Finale za Ligu šampiona - tako se ukratko može opisati značaj utakmice 32. kola Bundeslige na Vestfalenu između Borusije iz Dortmunda i Hofenhajma (subota, 15.30, Eurosport 2).

Izabrane vesti

Za Milionere Tomasa Tuhela ovo je idealna prilika da ipak završe sezonu u velikom stilu, iako se činilo da to neće biti slučaj. Ovaj tim imao je previše pehova tokom sezone, u svako kolo (pa i ovo) ulazio je bez pet ili šest povređenih fudbalera. Treće mesto na tabeli i direktan plasman u Ligu šampiona, zajedno sa peharom Kupa Nemačke (favoriti su u finalu protiv Ajntrahta krajem meseca u Berlinu), moglo bi da sezonu punu trzavica označi kao dobru. Ali treba najpre pobediti tvrdi Hofenhajm.

Borusiji u goste stiže jedno od najprijatnijih iznenađenja (uz Lajpcig), tim koji je s mladim trenerom Julijanom Nagelsmanom na čelu napravio čudo i za samo godinu i po dana od kandidata za Cvajtu dospeo nadomak Lige šampiona. Da se pre ovog kola završila Bundesliga, Hofenhajm bi išao direktno u LŠ, ovako moraće da brani treće mesto i bod prednosti na najtežem mestu u Nemačkoj, pred Žutim zidom gde Borusija nije izgubila utakmicu pune dve godine.

Biće to okršaj sjajnih trenera (velikih prijatelja), ali i fantastičnih igrača na obe strane – Rojsa, Obamejana i Vajgla, te Rudija, Kramarića i Hibnera s druge strane. Gosti nemaju kadrovskih problema, kod Borusije se situacija popravlja (fale Širle i Bartra i Rode koji su dugo van tima), pa se spremite za veliki spektakl i golove, koji su zagarantovani kada se ova dva tima sastaju. Poslednji njihov meč u Hofenhajmu jesenas završio se vatrometom (2:2), a na deset od poslednjih 11 utakmica GG je redovno dolazio. U kombinaciji sa 4+, ova dva tipa daju baš lepu kvotu, pa je vredi gađati, kao i pobedu Milionera, koji će imati frenetičnu podršku sa tribina u pokušaju da ulepšaju sezonu...

PREDLOZZI

KI 1                       1,55
TGG GG4+           2,00
*kvote su podložne promenama

POSLEDNJIH PET

DORTMUND
Hamburger (D)                3:0       
Bajern (G)                       1:4         
Ajntraht F. (D)                 3:1         
M'gladbah (G)                 3:2         
Keln (D)                          0:0         

HOFENHAJM
Bajern (D)                       1:0         
Hamburger (G)                1:2         
M'gladbah (D)                 5:3         
Keln (G)                          1:1         
Ajntraht F. (D)                1:0        

MEĐUSOBNI SKOR
17           6             7             4             25:22

TRENUTNI PLASMAN
3. Hofenhajm    31           15           13           3             58:32    58
4. Dortmund     31           16           9             6             65:35    57

(foto: Action Images)


tagovi

bet analizabet infoBorusija DortmundEvropakladite se naNemackasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara