"Džon Stons kada je nosio dres Barnslija "
"Džon Stons kada je nosio dres Barnslija "

Klauzula za pamćenje: Ono kada je 15 odsto od transfera najveća zarada u istoriji kluba

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.08.16. | 16:48

Barnsli će tri godine posle prodaje štopera zaraditi četiri puta veću sumu od one koju je za prethodnih osam godina uložio u dovođenje pojačanja

Džon Stons kada je nosio dres Barnslija

Barnsli je danas oborio klupski rekord kada je zarada od prodaje igrača u pitanju. Iako nije prodao nijednog igrača. Engleskom druogligašu je na račun leglo 8.325.000 evra. Zahvaljujući prelasku Džona Stonsa iz Evertona u Mančester Siti.

Izabrane vesti

Podsetimo, engleski štoper je danas ozvaničio 55.000.000 evra težak transfer u tabor Građana što je značilo da Barnsliju ide 15 odsto od pomenute sume. Takav dogovor je sklopljen između Barnslija i Evertona pre tri godine kada je Stons kao talentovani defanzivac prešao na Gudison Park za 3.000.000 funti. Karamele su tada pristale da 15 odsto od naredne prodaje pripadne Barnsliju. Iako je Stons tada važio za perspektivnog fudbalera, malo ko je mogao očekivati da će postati drugi najskuplji defanzivac u istoriji fudbala i da će Barnsli jednog dana zaraditi ovoliki novac od njega.

To ga je učinilo najisplativijom prodajom u istoriji Barnslija. Oboren je rekord star 18 godina pošto je najskuplja prodaja do danas bio Ešli Vord za kojeg je Blekburn 1998. godine platio 5.000.000 evra. Koliko je ovo veliki novac za Barnsli najbolje govori podatak da je klub u prethodnih osam godina na dovođenje pojačanja potrošio tek nešto više od 2.500.000 evra. Sa ovom finansijskom injekcijom, Barnsli će moći da povuče neke poteze na fubalskoj pijaci kojima bi obezbedio opstanak u povratničkoj sezoni u Čempionšipu.

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaMančester Sitiletnji prelazni rok 2016EvropaEvertonEngleskaDžon StounsČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara