"Radža Najngolan"
"Radža Najngolan"

Ko vidi Nindžino lice - i da Nijangu da šutne penal - nema šta da traži na Olimpiku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.12.16. | 22:56

Milan je još zelen

Radža NajngolanMilan je ipak limitiran, a Radža Najngolan potcenjen. Jer ma koliko ga fudbalska javnost hvalila - a nije da ga nije obasipala lepim rečima - on se uvek potrudi da pokaže da zaslužuje i više. Posle projektila u pobedi u rimskom derbiju sa Laciom popularni Nindža je ispalio još jedan plotun i usmrtio Milanove nade da će makar do boda na Olimpiku. U velikom derbiju 16. kola Serije A Roma je slavila sa 1:0 i izdvojila se na drugom mestu na tabeli prve lige Italije.

Pobednik je odlučen u 62. minutu kada je reprezentativac Belgije još jednom pokazao da nije samo običan “krljač“ koga je teško proći, već fudbaler sa istančanim osećajem za igru. Zna Radža kad treba da naredi juriš. I pre svega zna kako da udari tu loptu. Đanluiđi Donaruma nas je ove sezone nekoliko puta impresionirao čudesnim intervencijama, ali ovaj put ni on tako kratak nije mogao ništa. Možda je mogao Manuel Lokateli nešto ranije, ali sa 18 godina mladi vezista Rosonera još ne zna kad je rano da se krene u napad. A Najngolanu savršeno zna da uoči brisan prostor.

Izabrane vesti

 

Nažalost po navijače gostujućeg tima nije samo mlada ekipa Milana izgledala naivno, a sa prosekom od 23 godine i 343 bila je to najmlađa startna postava nekog kluba u ovoj sezoni Serije A. Večeras je i Vinčenco Montela povukao potez koji je skupo koštao njegov tim.

U 27. minutu Đanluka Lapadula je bio brži od Vojćeha Ščensnog i iznudio penal, ali je Milanov šef struke, samo osam dana posle promašenog jedanaesterca protiv Krotonea, rešio da baš protiv Rome bilduje samopouzdanje M’Baje Nijanga. Ščensni je dobio priliku da se ispravi, Nijang je upropastio i četvrti od sedam penala koliko je šutirao u profesionalnoj karijeri.

 

Da je Nijang pogodio, možda bi sve bilo drugačije, iako Roma ni u prvom poluvremenu nije bila u potčinjenom položaju. Ali Milan je ove jeseni nekoliko puta demonstrirao da i te kako ume da navuče protivnike u napad i potom iz kazni iz kontre. Da je Vučica bila prinuđena da napada možda bi uspeo i večeras. Ovako, drugo poluvreme većim delom se igralo na gostujućoj polovini terena, pa je Roma možda mogla i do ubedljivije povrede.

Jedina lošta vest za Lučana Spaletija - Bruno Peres se povredio još u prvom poluvremenu. I izgleda da nije naivno izvrnuo članak.

SERIJA A, 16. kolo:

Subota:

Krotone - Peskara 2:1 (1:0)
/Paladino 24pen, Ferari 83 - Kampanjaro 82/

Sampdorija - Lacio 1:2 (0:2)
/Čik 89 - Milinković Savić 40, Parolo 45/

Nedelja:

Kaljari - Napoli 0:5 (0:2)
/Mertens 34, 69, 72 Hamšik 45, Zjelinski 51/

Atalanta - Udineze 1:3 (0:1)
/Kurtić 47 - Zapata 45, Fofana 72, Tero 87/

Bolonja - Empoli 0:0

Palermo - Kjevo 0:2 (0:1)
/Birsa 14, Pelisije 49/

Torino - Juventus 1:3 (1:1)
/Beloti 16 - Iguain 28, 82, Pjanić 90+2/

Inter – Đenova 2:0 (1:0)
/Brozović 38 i 69/

Ponedeljak:

Fiorentina - Sasuolo 2:1 (2:0)
/Kalinić 10, 39 - Ačerbi 76/

Roma - Milan 1:0 (0:0)
/Najngolan 62/

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija ARomaRadža NajngolanMilanMbaje NijangItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara