""
""

Konte je ljut na Romana i hoće Aleksa Sandra! Poslednja ponuda - 68.000.000 evra i pravo preče kupovine na Matića

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.07.17. | 09:58

Čelsijev strateg kreće na sve ili ništa

Nema mira u Čelsijevom taboru posle poraza od Intera i još jednog neuspeha na predsezonskoj turneji. Razmahani Stevan Jovetić i društvo neočekivano su očitali lekciju engleskom šampionu i naterali Antonija Kontea da ponovo crveni od nezadovoljstva!

Izabrane vesti

Na konferenciji za štampu posle utakmice s Nerazurima Konte je pokazao javno nezadovoljstvo veličinom sastava koji ima na raspolaganju, ukazavrši na to da je svaku pripremnu utakmicu odigrao sa istim timom i izmenama, zbog čega je indirektno pecnuo Čelsijevog vlasnika Romana Abramoviča. Upravo je zbog nedostatka adekvatnih pojačanja, ali i trilinga Azar - Matić - Kosta, Italijan bio prinuđen da Alvara Moratu protiv Intera stavi na levo krilo, a Mišija Batšuajija u srce napada. 
"Pitate me zašto sam Moratu stavio na levo krilo? Zato što nemam dovoljno igrača u sastavu! Već tri utakmice igramo sa istim fudbalerima i svi su prilično umorni. Tako ne možemo da radimo", jasno je poručio Konte.

A jedna od kritičnih pozicija na terenu je mesto koje pokriva Markos Alonso. Konte u svlačionici nema igrača koji bi odmenio španskog reprezentativca, mada bi na papiru to mogao da uradi Cezar Aspilikueta. Međutim, pošto Konte omalenog Španca vidi kao deo trilinga sa Timom Kejhilom i Davidom Luizom, levi bok jedino pokriva pomenuti Alonso

Zbog toga Konte će svim silama krenuti po potpis Aleksa Sandra! Mada je Rajan Bertrand nedavno figurirao kao jedna od opcija, nekadašnje Čelsijevo dete ispalo je iz kombinacije pre svega zato što Konte hoće igrača daleko većeg renomea. Takođe, Sautemptonova uprava je navodno odlučila da ovog leta ne dozvoli više nijednom važnom igraču da napusti klub, kako bi uspela da ubedi i Virdžila van Dajka da treba da ostane. 

Zato se Konte nameračio na Sandra i neće odustati. Mada je Juventus već dva puta odbio Čelsijeve ponude, Italijan je za svoj bivši klub spremio ponudu koju će teško odbiti. I to na 68.000.000 evra, što bi Sandra učinilo apsolutno najplaćenijim defanzivnim igračem u istoriji fudbala, plus pravo preče kupovine Nemanje Matića! Odnosno, u slučaju da bilo koji klub pošalje Čelsiju zvaničnu ponudu za srpskog vezistu, Juventus ima pravo da istu izjednači i automatski prvi dobije Matićev potpis. 

Nemanja Matić već neko vreme nalazi se na radaru prvog operativca Stare dame Bepea Marote, ali je problem taj što Čelsi traži 40.000.000 evra. Konte je već potvrdio Matiću i Dijegu Kosti da mogu da idu iz kluba, zbog toga i nisu deo priprema za novu sezonu, već rade individualno. Matić u Londonu, a Kosta na plažama Rija. 

Što se Sandra tiče, minulih dana pominje se i to da mu Juventus nudi novi ugovor i poboljšani ugovor (sa 2.800.000 na 4.000.000 evra godišnje), dok Čelsi nudi bezmalo duplo više novca (nešto preko 7.500.000 evra). 

Ukoliko Roman Abramovič po hitnom postupku ne obezbedi Konteu potrebna pojačanja na oba defanzivna boka, ali i u ofanzivnoj liniji, biće problema...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Aleks SandroČelsiEngleskaEvropaItalijaJuventusNemanja MatićPremijer ligaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara