""
""

Kordić heroj Voše u Novom Pazaru! Užičani držali fudbalski čas u Surdulici

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.10.16. | 19:00

Novosađani posle penala i sjajnih odbrana mladog golmana prošli u četvrtfinale Kupa Srbije

Dosta uzbuđenja videli smo na poslednja tri meča osminefinala Kupa Srbije odigranih u večernjem terminu, a imena dva putnika u sledeću rundu dobili smo tek posle uzbudljivih penal ruleta. Za neke je možda senzacija pobeda Slobode u Surdulici od 2:1, ali za one koji poznaju dešavanja u srpskom fudbalu to nikako nije slučaj jer se radi o kvalitetnom timu koji igra sjajno pod vođstvom Predraga Ristanovića.

Izabrane vesti

Drugoplasirani tim Prve lige Srbije očitao je danas fudbalsku lekciju superligašu, a do trijumfa je stigao efektnim golom rezerviste Alekse Milića u 86. minutu. Prethodno je tamnoputi Namani doveo goste u prednost u 68, ali je prvotimac Radnika Frensis Keremah vratio neizvesnost u ovaj duel golom u 78. Sloboda je do kraja ipak zasluženo slavila, pa je prošla među osam najboljih ekipa u Kupu Srbije.

U jednom od derbija ove runde, Novi Pazar i Vojvodina su tek posle penal ruleta rešili pitanje pobednika. Novosađani su bili bolji tokom svih 90 minuta, domaćin se u šarenom sastavu branio, pa je posle tvrdih 0:0 meč odlučen na penale. Heroj trijumfa drugoplasiranog tima Superlige bio je golman Marko Kordić, koji je u petoj seriji zaustavio udarac Envera Alivodića i odveo Vošu u četvrtfinale najmasovnijeg takmičenja.

Podjednako je zanimljivo bilo i u Lučanima, gde je visoki Ćulum desetak minuta pre kraja poništio vođstvo Mladosti koje je doneo sjajni Saša Jovanović u 64. Ipak, u penal seriji domaćini su bili precizniji, pogodili su svih pet jednaesteraca, pa su uz pomoć golmana Nemanje Krznarića obezbedili prolaz u četvrtfinale koje je na programu 5. aprila.

Kup Srbije, osmina finala:

Utorak:
Žarkovo - Partizan 0:2 (0:0)
/Božinov 48, 71/

Sreda:
Jagodina - Borac 1:1 (1:0), na penale 4:5
/Lazović 26 – Tijago 48/

Voždovac - Spartak 1:0 (1:0)
/Stojanović 19/

Čukarički - Javor 1:0 (1:0)
/Ožegović 19/

Crvena zvezda - BSK Borča 3:0 (0:0)
/Srnić 68, Vijeira 70, Orlandić 87. penal/

Mladost Lučani – Rad 1:1 (0:0), na penale 5:3
/Jovanović 64 – Ćulum 79/

Novi Pazar – Vojvodina 0:0, na penale 3:4

Radnik – Sloboda 1:2 (0:0)
/Kermeh 78 - Namani 65, Milić 86/

(FOTO: Star Sport)

 

tagovi

Enver AlivodićKup SrbijeMarko KordićMladost LučaniNenad LalatovićNovi PazarRadRadniksloboda užiceSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara