"Miroljub Kostić, Borac"
"Miroljub Kostić, Borac"

Kosanović pred Bačku: I tvrd orah Borac mora da krca

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.04.17. | 13:37

Vođa čete Zebri pred utakmicu sa direktnim rivalom iz nokaut grupe Superlige kaže da u narednih pet utakmica neće biti lakih partija

Miroljub Kostić, Borac

Da li će se na Gradskom stadionu kraj Morave i naredne godine igrati Superliga Srbije? Na to pitanje Milorad Kosanović, šef stručnog štaba Borca ne može striktno da odgovori, ali zato zna da nije došao da bi tim vodio na ekskurziju kroz plej – aut! Došao je da napadne, jer tako se kako kažu Čačani ostaje u žiži i među elitnim društvom.
“Bačka je protivnik iz naše grupe, svi se borimo za goli opstanak. Nema tu neke razlike, niti mislim da će iko na teren izaći manje motivisan. Biće teško, čvrsto i ko zna kako će se završiti. Ne mislim na Bačku, nego na plej-aut grupu u kojoj će svi igrati sve dok tinja nada”, kaže za MOZZART Sport Milorad Kosanović koji je Zebre preuzeo od Mladena Dodića koji je tim vodio u regularnom delu prvenstva.

Izabrane vesti

Da ta ekipa više vredi nego što piše na tabeli videlo se u susretu sa Crvenom zvezdom kada su se Zebre razigrale spremne i na činjenicu da se sa Rajka Mitića teško poneti neki bod. Dostojanstveno su se nosili sa Zvezdom pod rukovodstvom Vladimira Stanisavljevića, pomoćnog trenera koji je do zvanične promocije Kosanovića vodio tim. Onda je stvar u svoje ruke preuzeo današnji strateg Borca. Odmah je pobedio na Banjici, ali nije uspeo protiv Čukaričkog. Treći put na klupi će biti protiv Bačke.
“Idemo Bačku Palanku da odigramo što je moguće efikasnije. Svi su u pogonu, jer kartona nema, a i zdravstveni bilten je onakav kakav treba da bude. Tim ću sastaviti tek sutra, jer je igračima potrebno da održe fokus i znaju da ih teren i važne obaveze zovu. Svaki orah mora da se krca na narednih pet mečeva, jer svi su bitni”, zakazao je okršaj Bačkoj, Milorad Kosanović čija je pojava na terenu Gradskog stadiona kraj Morave označila i tračak nade da Borac može da se digne iz pepela. Tako je, jer magični su bili svi njegovi raniji dolasci na klupu Borca. Kosan iz Čačka nije odlazio kao gubitnik, naprotiv…

Milorad Kosanović

Kako bilo, situacija na tabeli plej-aut grupe Superlige izgledaju ovako. Borac je ponovo na začelju sa 12 bodova, dok Novi Pazar ima 13. Bačka se nalazi na 13. mestu sa 17 poena na tabeli koja vodi u opstanak ili u Prvu ligu Srbije. Takva su pravila!

Utakmica između Bačke i Borca iz Čačka igra se u subotu 19. aprila na terenu stadiona Slavko Maletin Vava u Bačkoj Palanci s početkom u 16.00.

Piše: Miloš Milić

(Foto: Star Sport)


tagovi

Vladimir StanisavljevićSuperligaSrbijaMladen DodićMilorad KosanovićČačakBorac ČačakBačka Palanka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara