Fabijan Ruiz (u sredini)
Fabijan Ruiz (u sredini)

Krenula potraga za Sergejevim naslednikom: Profil, visina i godine, a cena - 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.03.18. | 13:47

Lacio će imati opasnu konkurenciju

Lacio je počeo da se sprema na život bez Sergeja Milinkovića Savića. Sjajne partije srpskog reprezentativca i interesovanja maltene svih vrhunskih evropskih klubova Rimljani će naplatiti predstojećeg leta i to za ne manje od 100.000.000 evra, što je cena ispod koje predsednik Klaudio Lotito neće ići.

Novac od projektovane prodaje Milinković Savića klub sa Olimpika će potrošiti na jačanje tima, a jedan deo odvojiće da mu pronađe odgovarajuću zamenu. Kako združeno prenose italijanski i španski mediji, meta Lacija je - Fabijan Ruiz Penja (21).

Izabrane vesti

U pitanju je prvotimac Betisa i mladi reprezentativac Španije, ove sezone jedan od ključnih figura ekipe Kikea Setijena. Ruiz je fudbaler sličnih karakteristika Sergeju. Godinu dana je mlađi, dejstvuje na istoj poziciji, ispred zadnjeg veznog, a može da se pomeri i levo, a visinom od 190 centimetara i vizijom igre podseća upravo na jednog od nosilaca igre Lacija. Sportski direktor Igli Tare već je uspostavio kontakte sa čelnicima andalužanskog kluba i igračem, a kako sad stvari stoje moguće je da se posao realizuje na leto.

Posebno što Fabijan Ruiz nije skup. S obzirom da mu je ovo prva sezona na velikoj sceni (lane bio na pozajmici u Elčeu) u Betisu se, očigledno, nisu nadali da će napraviti bum na tržištu, pa mu je cena od 8.500.000 evra s početka sezone skočila tri i po puta. Otkupna klauzula je najpre bila postavljena na 15.000.000 evra, ali kad su čuli za interesovanja bogatijih klubova (Liverpul, Barselona, Juventus, Roma) , Zeleni su uspeli da ubede igrača da potpiše novi kojim se garantuje veće obeštećenje. Granica ozvaničena produžetkom saradnje do 2023. postavljena je na 30.000.000 evra, što neće biti problem za Lacio.

Fabijan Ruiz je ove sezone odigrao 23 utakmica, dao dva i namestio pet golova za Betis.

(FOTO: Action images)


tagovi

LacioSergej Milinković SavićFabijan Ruiz Penja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara