""
""

Kuva u Čelsiju - Konte besan i opet želi da ide, Uprava obećava Sandra i Sančeza na zimu

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.10.17. | 11:20

Ako želi da se bori sa mančesterskim teškašima - Junajtedom i Sitijem za titulu u Premijer ligi, kao i da bude konkurentan u Ligi šampiona - Čelsi će morati da reaguje u zimskom prelaznom roku. U suprotnom rizikuje da ostane i bez trofeja i bez trenera

Nema mira u Čelsiju! Poraz od Mančester Sitija u poslednjem prvenstvenom meču pred reprezentativnu pauzu kao da je ponovo otvorio Pandorinu kutiju čiji poklopac je ionako jedva “legao” u finišu letnjeg prelaznog roka. Neuspeh protiv Građana je samo inicijalna kapisla, odnosno ne predstavlja glavni razlog za loše vibracije na Stamford Bridžu pošto je do kraja šampionata Engleske ostalo još mnogo da se igra. Opet je trener Antonio Konte taj koji je uzburkao duhove, odnosno njegov bes zbog poteza koje je povlačila uprava kluba prevođena desnom rukom vlasnika Romana Abramoviča, Marinom Granovskajom.

Izabrane vesti

Naime, napadač Alvaro Morata povredio je koleno i predstoji mu pauza, a kako tokom letnjeg prelaznog roka Čelsi nije doveo još pojačanja koje je Konte tražio, italijanski stručnjak sada će morati da se snalazi i improvizuje. Morata je u dosadašnjem toku sezone dao sedam golova za Čelsi i već se nametnuo ka jedan od oslonaca ekipe. Pitanje je da li će Morata biti spreman za meč sa Kristal Palasom odmah po završetku reprezentativne pauze.

Konte je letos od uprave Čelsija tražio da mu dovedu još jednog igrača u napadu koji bi bio zamena za Moratu, a izbor je pao na Fernanda Ljorentea iz Svonsija. Plavci nisu uspeli ili nisu želeli da ispune želju trenera, pa je visoki Španac završio u redovima gradskog rivala Totenhema. Italijanskom stručnjaku takođe je zasmetalo i što je Čelsi pustio u Svonsi mladog napadača Tamija Abrahama, ali je i to “progutao” sa željom da Čelsi povede ka uspehu pre svega u Ligi šampiona. Konte bi u nastavku šampionata mogao da proba i sa Mišijem Bačuaijem, ali Italijan svakako do sada nije ozbiljno računao na ovog igrača. Ali s obzirom da je situacija trenutno takva-kakva je, možda Belgijanac zaista dobije i proba da iskoristi drugu šansu.

Uprava Čelsija, sa druge strane, kako tvrdi britanski Dejli mejl, pokušava još jednom da ubedi Kontea da će sve biti u redu i da ne bi trebalo da razmišlja o odlasku iz kluba. A u tom cilju čelni ljudi Plavaca sada su navodno obećali Konteu da će ga već u januaru obradovati sa ozbiljnim pojačanjima. Prvo je Aleks Sandro levi bek kojeg je Konte jurio tokom celog letnjeg prelaznog roka, ali je torinski Juventus zadržao čvrst stav da nije na prodaju. Sada je Čelsi ponovo spremio veliku sumu novca - 68.000.000 evra kako bi probao da natera Staru damu da promeni odluku.

Istovremeno, Juventus pokušava da ubedi Aleksa Sandra da konačno stavi potpis na novi ugovor vredan 5.500.000 evra po sezonim, ali Brazilca privlači ideja o igranju u Premijer ligi. Drugo ime u ovom “paketu” koji bi trebalo da odobrovolji Kontea je napadač Arsenala Aleksis Sančez. Čileancu u leto sledeće godine ističe ugovor, a londonski klub mogao bi da ga proda u januaru i to za cenu ispod tržišne jer u suprotnom rizikuje da ovaj ode u junu kao slobodan igrač. Poput Sandra, Konte je tokom prethodnog prelaznog roka pokušao da ubedi Upravu da mu dovedu i Sančeza, ali od toga nije bilo ništa.

Bilo kako bilo, situacija je više nego jasno. Ako želi da se bori sa mančesterskim teškašima - Junajtedom i Sitijem za titulu u Premijer ligi, kao i da bude konkurentan u Ligi šampiona - Čelsi će morati da reaguje u zimskom prelaznom roku. U suprotnom rizikuje da ostane i bez trofeja i bez trenera.

(FOTO: Action images)


tagovi

Aleks SandroAleksis SančezAlvaro MorataAntonio KonteČelsiFernando LjorenteMarina GranovskajaPremijer ligaRoman Abramovič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara