""
""

Laković: Nismo mogli da utičemo, utakmica sa Haitijem je promocija nepriznate države

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.02.14. | 08:01

"Žarko želimo da vidimo da li će FIFA prekršiti svoju odluku, odnosno da li će kosovski savez ispoštovati dogovor da na utakmici ne bude svirana himna i da nema grba, zastave. Čisto sumnjam, naravno da je u pitanju politika, ali hajde da sačekamo i taj 5. mart", kazao je čelnik FSS-a

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković rekao je da je predstojeća prijateljska utakmica između kosovske reprezentacije i Haitija zakazana nakon jednostrane odluke FIFA i da nacionalni savez na to nije mogao da utiče.

Kosovski fudbalski savez u sredu je objavio da će seniorska reprezentacija odigrati protiv Haitija 5. marta u Kosovskoj Mitrovici prvu prijateljsku utakmicu ovlašćenu od strane FIFA.
"Radi se o promociji nepriznate države koja nije članica FIFA. Mi ćemo sada samo posmatrati tok događaja, odluka FIFA je jednostrana i mi na to nismo mogli da utičemo. U skladu sa preporukama naše vlade prihvatili smo da oni mogu da igraju prijateljske utakmice, ali bez korišćenja nacionalnih simbola, isticanja zastave i intoniranja himne", izjavio je Laković za  Večernjih novosti.

Izabrane vesti

On je naveo da će rukovodstvo FSS s pažnjom pratiti šta će se događati na toj utakmici.
"Žarko želimo da vidimo da li će FIFA prekršiti svoju odluku, odnosno da li će kosovski savez ispoštovati dogovor da na utakmici ne bude svirana himna i da nema grba, zastave. Čisto sumnjam, naravno da je u pitanju politika, ali hajde da sačekamo i taj 5. mart", kazao je Laković za Večernje novosti.

Odbor za hitna pitanja FIFA prošlog meseca je odobrio da kosovska reprezentacija igra prijateljske mečeve, ali bez isticanja zastave i intoniranja himne.

Odluka FIFA je privremena, a konačna odluka trebalo bi da bude doneta sredinom marta na sednici Izvršnog komiteta svetske "kuće fudbala".

Izvršni komitet FIFA prošle godine dozvolio je prijateljske utakmice kosovskim klubovima i mlađim selekcijama protiv ekipa iz zemalja koje su ga priznale, ali bez korišćenja nacionalnih simbola.

Na sastanku u Cirihu sredinom januara sa predsednikom FIFA Sepom Blaterom predsednici FSS i Kosovskog saveza, Tomislav Karadžić i Fadilj Vokri, dogovorili su se da kosovske reprezentacije ili klubovi do daljeg ne mogu da igraju utakmice protiv ekipa iz zemalja bivše Jugoslavije.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zoran LakovićSrbijareprezentativni fudbalfss

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara