"Siniša Babić"
"Siniša Babić"

Laline Lale procvetale - Babić naneo Javoru prvi poraz u Ivanjici posle 25 utakmcia!

Vreme čitanja: 4min | sub. 21.11.15. | 14:48

OFK sa novim trenerom Profom Radanovićem slavio na Voždovcu zahvaljujući Andrićevom golu u 89. minutu. Rad se provukao u Surdulici i prekinuo crnu seriju od čak sedam poraza

Siniša BabićUspela šok terapija u Novom Sadu! Uspavana ekipa Vojvodine probudila posle rokade za kormilom, prebrodila vrlo teško gostovanje u Ivanjici i na debiju Nenada Lalatovića u ulozi trenera Javoru nanele prvi ligaški poraz na domaćem terenu u ovoj sezoni. Ako računamo i sezonu u Prvoj ligi Srbije prvi posle čak 25 utakmica! Siniša Babić bio je strelac jedinog gola i Vošu vratio u grupu timova koji se nadaju borbi za evropsku scenu u plej-ofu.

Igrao se 25. minut kada je povratnik u prvi tim, kapiten Mirko Ivanić, koji je pre dva dana rešio spor sa klupskom upravom potpisivanjem novog jednogodišnjeg ugovora, tukao iz slobodnog udarca i pogodio živi zid, potom je sjajno probao i Ivan Lakićević, Vladan Đogatović je bio na mestu, ali do odbitka prvi stigao Babić, odlično zalomio loptu i otresao se Đorđa Crnomarkovića, a potom mirno plasirao loptu u protivničku mrežu.

Izabrane vesti

U nastavku je Voša više razmšljala o odbrani svog gola, prepustila inicijativu Javoru što je moglo da joj se osveti u finišu kada je Stefan Dražić neometan šutirao sa nekih sedam ili osam metara. Opet, u finišu prvog poluvremena mogla je Voša i da potvrdi pobedu, ali je Ožegović uzdrmao prečku. Brzo će se ona zaboraviti, jer je Voša ostvarila cilj i prekinula post od pet kola.
"Bio je prisutan jedan veliki pritisak samim tim što u poslednjih osam utakmica imamo samo jednu pobedu i što smo se pred ovu utakmicu nalazili na devetom mestu. Došli smo u goste po meni jednoj od najboljih ekipa u ligi, ekipi koja na domaćem terenu nema nijedan poraz. Ušli smo u utakmicu dobro, ono što je bilo bitno i što sam tražio od svojih igrača jeste da popravimo duel igru, koja nije bila na zavidnom nivou u prethodnim utakmicama. Danas smo bili sjajni, taktički smo dobro stajali na terenu, zatvorili smo sve prilaze golu i uspeli iz jednog šuta i možda nešto slabije intervencije Javorove zadnje linije da postignemo pogodak. Ogroman pritisak, jer nam ništa nije odgovaralo osim pobede s obzirom na raspored i to što nam dolaze Lučani, a gostujemo Pazaru, Partizanu, pa opet kod kuće u Novom Sadu. Po meni paklen raspored, jer Vojvodina ne sme da bude u plej-autu", izjavio je Lalatović posle meča.

Kolega iz Javora Aleksandar Janjić razočaran ne toliko igrom koliko rezultatom.
"Utakmica koju je praktično odlučio jedan potez. Svelo se na to da su oni iskoristili tu šansu, a mi iz utakmice u utakmicu imamo problem sa realizacijom. Pokušavali smo i u ovoj utakmici, vodili smo glavnu reč kad je teren u pitanju. Kao i kad je u pitanju posed, pokušaja, ali nam nije uspelo protiv Vojvodine, koja zna šta i kako hoće sa jednom novom energijom na klupi. Nisam zadovoljan rezultatom, pa čak i da smo nerešeno odigrali. Okrećemo se sledećem kolu, ova utakmica ostaje iza nas, analiziraćemo, ali ćemo je brzo zaboraviti. Mnogo toga nije funkcionisalo u našoj igri". 

Uzbudljivo je bilo i u Surdulici u kojoj je Rad uspeo da prekine crnu seriju od čak sedam uzastopnih poraza pošto je Miloš Milosavljević  iskoristio trenutak nepažnje u odbrani Radnika posle kornera sa leve strane za konačnih 1:1 u 87. minutu.

Bod kojim na jugu ne mogu da budu zadovoljni s obzirom na to da su zahvaljujući sedmom golu najboljeg strelca Radnika Slaviše Stojanovića prvi stigli do prednosti i većim delom utakmice diktirali ritam utakmice. Ali su izgleda prerano glavama otišli u svlačionici.Slavlje Romantičara posle gola Nikole Mikića

Uspešno je protekao debi još jednog novog trenera. OFK Beograd, predvođen Miodragom Profom Radanovićem, uspeo je da u trileru na krovu tržnog centra stigne do pobede od 3:2 koju mu je, posle kockanja sa dva gola prednosti, golom u 89. minutu doneo Komnen Andrić.

Prva dva pogotka bila su delo Nikole Mikića i Aleksandra Pejovića, Miloš Mihajlov i Obiora Odita su vratili Voždovac u život, ali Zmajevi nisu uspeli da iskoriste psihološku prednost, iako su imali šansi na pretek. Kazna je stigla u poslednjim trenucima meča.
"Potvrđuje se pravilo da kada ne iskoristite onoliko šansi, usledi kazna. Prvo poluvreme smo odigrali loše, u drugom smo dominirali i neshvatljivo mi je da se pred kraj duela, sa bodom u džepu napravi takva greška. Svakako, ne umanjujem učinak OFK Beograda, kome čestitam na pobedi. Jednostavno, naša odbrana nije bila na visini zadatka", sumorno je komentarisao trener Voždovca Bratislav Živković čiji je tim pretrpeo prvi poraz posle 29. septembra.

OFK je, pak, prekinuo niz od čak 12 prvenstvenih poraza na gostovanjima. Serija koja se protezala još od aprila.
"Prava prvenstvena utakmica. Specifična situacija za moj klub, jer na osam utakmica na strani nismo postigli pogodak. Vodili smo 2:0, a potom bili na rubu poraza, ali volja mojih igrača je pobedila", zadovoljno je trljao ruke Radanović.

Superliga, 18. kolo:

Petak:

Čukarički - Borac 1:0 (0:0)
/Mirosavljević 88/

Metalac - Jagodina 1:4
/Dimitrijević 50 – Nikolić 23, 43, Kjereme 55, Gašić 77/

Mladost - Spartak Subotica 0:0

Subota:

Javor - Vojvodina 0:1 (0:1)
/Babić 25/

Radnik Surdulica - Rad 1:1 (1:0)
/S. Stojanović 16 - Milosavljević 87/

Voždovac - OFK Beograd 2:3 (1:2)
/Mihajlov 37, Odita 72 - Mikić 27, Pejović 32, Andrić 88/

15.00: Partizan - Novi Pazar

Nedelja:

17.00: Radnički Niš - Crvena zvezda

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Star Sport) 


tagovi

fk voždovacFK VojvodinaSuperligaSrbijaSlaviša StojanovićSiniša BabićRadnikRadOFK BeogradNenad LalatovićKomnen AndrićJavor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara