Lebronov brejk na ivici tuče protiv starog provokatora! Neuništivi Đinobili sprečio metlu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.04.18. | 08:52

Izjednačio i Vašington uz 58 poena tandem Bil - Vol

Lebron Džejms je uzvratio Indijani i starom neprijatelju Lensu Stivensonu! Bek Indijane već godinama ima Lebrona na meti i ne bira sredstva kako da ga zaustavi, a i sinoć je bilo na ivici tuče. Ipak, Kralj se koliko-toliko iskontrolisao i uzvratio prgavom Stivensonu koševima za brejk, pobedu 104:100 i izjednačenje u četvrtfinalnoj seriji na 2:2.

Neverovatno je šta je sve Lebron uspeo da istrpi od strane prgavog Stivensona i da ne odreaguje na neki težak nesportski načlina. U jednom trenutku ga je odgurnuo i zaradio tehničku grešku, ali i to je ništa u odnosu šta je Stivenson zaslužio. Pre nekoliko godina je Stivenson provocirao Džejmsa duvajući mu u uvo, služio se svakakvim trikovima, a sinoć je pravio grube faulove i pokušavao da isprovocira isključenje najboljeg košarkaša sveta.

Izabrane vesti

Ipak Kralj je uspeo da uzvrati pogocima za pobedu. Serijom od 10:2 u kojoj su sve poene postigli Džejms i Korver, Klivlend je u finišu meča poveo 101:95 i prelomio pitanje pobednika. Džejms je završio meč sa 32 poena, 13 skokova i 10 asistencija. Bio mu je ovo šesti plej-of meč u karijeri i prestigao je na večnoj listi Kobija Brajanta, a čak 100. meč u doigravanja na kojem je dao 30 i više poena po čemu je bolji samo Majkl Džordan. Ispratio ga je Korver sa 18 poena, dok je kod Indijane najbolji bio Sabonis sa 19 poena. Serija se seli u Klivlend gde je u sredu na programu peti meč...

A predvođen Manuom Đinobijijem i Lamarskusom Oldridžom, San Antonio je izbegao metlu protiv Golden Stejta i pobedom na svom parketu od 103:90 smanjio na 1:3 u seriji protiv Golden Stejta. Makar neće biti počišćeni...

Iako je San Antonio vodio tokom celog meča, Golden Stejt je održavao priključak i u finišu preko Duranta prišao na samo dva poena zaostatka. Stvari su u svoje ruke preuzeli Đinobili i Oldridž koji su pogađali iz teških situacija kada je bilo najpotrebnije i doneli su pobedu domaćem timu. Oldridž je na kraju imao 22 poena, Đinobili 16, dok je Durent na suprotnoj strani upisao 34 poena.

Do izjednačenja od 2:2 je stigao i Vašington protiv Toronta pošto je jutros slavio sa 106:98 na svom parketu. Eksplodirao je tandem Bil - Vol i zasenio Torontov polugu Derozan - Lauri. Bil je bio najbolji na terenu sa 31 poenom dok nije dobio šestu ličnu sredinom poslednje četvrtine, a onda je Vol uzeo stvari u svoje ruke. Pogodio je i asistirao za 10 od poslednjih 14 poena Vizardsa i meč završio sa 27 poena i 14 asistencija. Na drugoj strani je Derozan ubacio 35 poena, ali uzalud. Lauri se zaustavio na 19 poena.   

Indijana - Klivlend 100:104 - 2:2 u seriji
/Sabonis 19 - Džejms 32/ 

San Anotnio - Golden Stejt 103:90 - 1:3
/Oldridž 22 - Durent 34/

Vašington - Toronto 106:98 - 2:2 
/Bil 31 - Derozan 35/

(FOTO: Action images)


tagovi

Lebron DžejmsManu ĐinobiliLamarkus OldridžLens StivensonDžon VolBredli Bil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara