Legendi Gundiju u čast - Levski od 0:2 do pobede, Paulinjo briljirao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.05.18. | 21:29

Botev ispustio veliku pobedu u Sofiji

Bugarski šampionat svakako ne spada među najkvalitetnija fudbalska takmičenja, ali malo, malo, pa se desi neki spektakl. A takav je bio duel Levskog i plovdivskog Boteva u 33. kolu. Trofejni sofijski klub je posle velikog preokreta slavio sa 3:2 i učvrstio se na trećem mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Junak važne pobede Levskog bio je brazilski napadač Paulinjo, a sve je imalo i dozu simbolike - jer su domaći igrali u stilizovanim dresovima sa likom Georgija Asparuhova koji je poginuo 1971. godine, a danas bi proslavio 75. rođendan.

Izabrane vesti

Brazilac Paulinjo večeras je odigrao nadahnuto u završnici meča.  Postigao je dva gola, a onaj u prvom minutu sudijske nadoknade odlučio je pitanje pobednika.

A sve je počelo kao u snu za Botev. Za tri minuta u prvom poluvremenu gosti su došli do ubedljive prednosti. Najpre je Paulo u 31. minutu zatresao mrežu Krasteva, a onda je u 34. minutu vođstvo duplirao Steven Petkov.

Delovalo je da Levskom nema spasa i da će doživeti i drugi poraz od Boteva ove sezone. A onda 20 čarobnih minuta ekipe Delija Rosija.

Paulinjo je prvim pogotkom u 72. minutu započeo buđenje Levskog. I krenuo je domaćin potom svim silama napred, ali drugog gola nije bilo. A onda, igrao se 85. minut kada je Levski izborio penal, a siguran se bele tačke bio je još jedan Brazilac, Rivaldinjo.

I to je samo bio uvod u ono što se desilo u sudijskoj nadoknadi.

BUGARSKA 1 (PLEJ-OF) - 33. KOLO

Petak
Levski Sofija - Botev Plovdiv 3:2 (0:2)

Subota
19.00: (2,75) CSKA Sofija (3,25) Ludogorec (2,45)
19.00: (1,10) Beroe (8,50) Vereja (19,0)

* Kvote su podložne promenama


tagovi

LevskiBotev Plovdiv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara