""
""

Lekić: Hteli smo baraž Metalca i Borca, ali je Voždovac dobrodošao

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.08.13. | 19:02

Predsednik Zajednice Super lige kaže da FSS nije konsultovao taj organ prilikom odluke ko će popuniti mesto Hajduka iz Kule

 

Nema Hajduka - tu je Voždovac. Posle odustajanja Kuljana Danima se špekulisalo ko će popuniti upražnjeno mesto u Super ligi, da bi danas 16. član elite administrativnim putem postali Zmajevi sa Dušanovca, što je potvrđeno na sednici Odbora za hitna pitanja i Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.
Mada, bilo je i drugačijih predloga.
„Voždovac je dobrodošao, zbog svega što je uradio zaslužio je da igra Super ligu, tu nema ničeg spornog, ali smeta mi što se Zajednica uopšte nije pitala u ovom slučaju. Jesu zvali generalnog sekretara Branislava Delića, ali mene niko nije zvao“, rekao je za MOZZART Sport, Dragoljub Lekić predsednik Zajednice Super lige.

Izabrane vesti

Na sastanku u Staroj Pazovi jedino je Dragoljub Vukadinović, prvi čovek Metalca iz Gornjeg Milanovca i potpredsednik FSS, digao ruku protiv ovakvog predloga. Vukadinović, ipak, nije tražio da mesto u eliti popuni Metalac, već je predložio da Milanovčani i Borac iz Čačka igraju baraž. Lekić nam kaže da je to bila i ideja Super lige – da  ju je iko išta konsultovao.
Da su nas zvali, predložili bismo da Metalac i Borac igraju baraž“, potvrđuje Dragoljub Lekić.

Ako je Voždovac ubačen kao najbolje plasirani iz Prve lige (posle novih superligaša Napretka i Čukaričkog), postavlja se pitanje zašto isti princip nije primenjen prilikom popune Prve lige, pa je u tom društvu ostao Teleoptik, iako, na primer, Radnički iz Pirota, sa stadionom kapaciteta deset hiljada mesta, zaslužuje da napreduje u viši rang.

 

(FOTO: Star sport)


tagovi

Borac ČačakDragoljub LekićfssMetalacSrbijaSuperligafk voždovacZajednica Super lige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara