""
""

Lijanko potvrdio transfer u Torino: Duša me boli, ali moralo je ovako...

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.03.17. | 17:11

Brazilac pričao o srpskom poreklu, dedi kojeg nije upoznao, ocu koji je zbog jedne žurke prokockao karijeru, odluci da izabere reprezentaciju, idolima...

Juventus, Atletiko Madrid, Porto i Volfzburg su ga želeli, ali će od narednog leta nositi dres Torina. Brazilski defanzivac srpskog porekla Lijanko Vojnović je potpisao predugovor sa torinskim Bikovima. Sao Paulu će na ime obeštećenja pripasti 6.000.000 evra plus dodatnih 3.000.000 evra na ime eventualnih bonusa.

Izabrane vesti

Torino je bio najkonkrentniji, najbrži i najuporniji. Sve je završeno vrlo brzo i Bikovi su dobili Brazilca za budućnost. Mladi Brazilac koji je nastupao i za omladinsku reprezentaciju Srbije je otkrio da nije želeo da se ovako završi...
„Kada mi je postalo jasno da ću morati da menjam klub, želeo sam samo da nađem način kako da ostanem u Brazilu do kraja prvenstva. Ali Torino je insistirao da im se priključim odmah na leto. Žao mi je što napuštam Sao Paulo i duša me boli jer odlazim na ovakav način. Uvek ću biti zahvalan ovom klubu, ali sada se za mene otvara novo poglavlje u karijeri“, rekao je Lijanko.

Podsetimo prvenstvo u Brazilu počinje tek u maju i izvesno je da Lijanko neće biti deo ekipe Trikolora kako se ne bi rizikpovala povreda i da će se Torinu priključiti već 1. jula. Otkrio je zanimljiv detalj iz detinjstva koji ga je naterao da se maksimalno ozbiljno posveti fudbalu.
„Otac je trebalo da bude registrovan za Bragantino, ali veče pre prve utakmice je otišao na žurku i zaboravio da ujutro treba da ide sa ekipom. Zakasnio je, ali taj njegov negativan primer me je inspirisao da budem fokusiran tokom karijere i da sve radim kako treba“.

Dotakao se i srpskih korena...
„Deda Jovan je pobegao iz Jugoslavije pred hororom Drugog svetskog rata i došao u Brazil. Zbog toga sam se i zainteresovao za istoriju. Nikada nisam upoznao dedu, ali otac kaže da će se to dogoditi uskoro“.

Sa 11 godina je bio na probi u Fluminenseu i nije prošao, pa je završio u Botafogu. Morao je sa 15 godina da napusti klub iz Rio de Žaneira koji je bio u velikim finansijskim problemima i nije mogao da isplaćuje stipendije.
„Roditelji su me podržavali iako nisu imali sigurnost stalnog posla. Tada sam razmišljao da napustim fudbal jer nisam želeo da pate i muče se zbog mene. Ali, dali su mi punu podršku, verovali u mene i sada sve dugujem njima“.

Iako je kratko bio reprezentativac Srbije, odlučio je nastupa za omladinsku selekciju Brazila.
„Dugujem Srbiji jer je to bilo jedno zanimljivo iskustvo. Bio sam pred teškom odlukom, ali moram sam da presečem i da pratim svoje snove. Sada sam član mlade reprezentacije, ali nadam se da ću jednog dana igrati i za A tim. San mi je da igram na Mondijalu sa Brazilom i da ga osvojim“.

Kaže da mnogo duguje iskusnom Urugvajcu Dijegu Luganu sa kojim je saigrač u Sao Paulu, ali da njegov idol igra u Realu.
„Lugano je veliki igrač i mnogo sam naučio od njega. Često me savetuje i uvek sam blizu njega da pokupim nešto dobro. Naučio me je da se nikoga ne plašim. Ipak, moj idol je Serhio Ramos. Njemu se divim“, rekao je Lijanko Vojnović. 

Podsetimo članovi Torina su već srpski internacionalci Adem Ljajić i Saša Lukić, trener je Siniša Mihajlović, a narednog leta će im se priključiti i Vanja Milinković Savić

(FOTO: Star sport)


tagovi

EvropaItalijaLijanko VojnovićSerija ATorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara