""
""

Lijanko sanja Mundijal: Uradiću sve da budem u 23

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.06.17. | 14:46

"Srbi su me sjajno prihvatili, ali moje srce je oduvek hteo dres Brazila", kaže novi štoper Torina

Lijanko Vojnović na Mundijalu u Rusiji. Da je neko pre dve godine ovu rečenicu javno izgovorio verovatno bi bio izložen poprekim pogledima, ali novi štoper Torina uveren je da može da izbori poziv u reprezentaciju Brazila koja se pod vođstvom novog selektora Titea već kvalifikovala za završni turnir Prvenstva sveta.

Lijanko, koji se našoj javnosti predstavio u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope, kad je na tri utakmice nosio dres omladinske selekcije, u intervjuu za brazilsko izdanje ESPN-a obrazložio je da je promenio reprezentaciju baš zato što smatra kako će sa Selekaom na veliku smotru.
Kad sam birao državni tim našao sam se u teškoj poziciji. Izabrao sam Brazil, iako je Srbija zemlja mog rođenja i mojih predaka. Tamo su mi koreni. Srbi su me sjajno prihvatili, ali moje srce je oduvek osećalo da mi pripada dres Brazila“, rekao je Lijanko Vojnović.

Izabrane vesti

Za one koji su zaboravili, reč je o doskorašnjem štoperu Sao Paola, koji je zimus prešao u Torino. Transfer je vredan 6.000.000 evra neto, uz napomenu da su Italijani u obavezi da na račun kluba sa stadiona „Murumbi“ prebace dodatnih 3.000.000 evra, ukoliko odigra određen broj utakmica i eventualno osvoji neki trofej.
Počeo sam da treniram fudbal sa pet godina i otad sanjam da obučem zeleno-žuti dres. Shvatam da neće biti lako da budem deo ekspedicije za Rusiju, ali imam samopouzdanje i spreman sam da uradim sve što je potrebno da bih se našao na spisku od 23 igrača koji će putovati na Mundijal. Verujem u svoje kvalitete“.

Lijanko Vojnović je zasad pozivan u reprezentaciju Brazila do 20 godina, a koliko ga težak posao očekuje u nameri da zasluži poverenje selektora pokazuje da su na poslednjim kvalifikacionim mečevima Markinjos i Žoao Miranda činili tandem u srcu odbrane, a da su u opticaju još Tijago Silva, David Luiz, Rodrigo Kajo... Da bi im se uopšte približio moraće najpre da se izbori za status startera u Torinu.
U poređenju sa Brazilom, ovde su metode treninga daleko drugačije. U Brazilu igrate dve utakmice sedmično, a u Torinu se pripremamo od ponedeljka do subote za tu jednu koja nas čeka nedeljom. Bilo je malo problema da se integrišem u ekipu i novi sistem rada, ali zahvaljujući treneru Siniši Mihajloviću dosta sam napredovao. Spreman sam za novi izazov u sledećoj sezoni“, napomenuo je Lijanko Vojnović, koji je tokom proleća samo trenirao sa Bikovima, jer nije imao pravo igranja.

(FOTO: Star sport)


tagovi

BrazilEvropaItalijaLijanko Vojnovićmeđunarodni fudbalReprezentacija Brazilareprezentativni fudbalSerija ATorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara