""
""

Lijanko sutra debituje za Srbiju: Jedan je Nemanja Vidić

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.03.16. | 16:07

„Očekivanja su velika“, kaže najnovija uzdanica naše omladinske reprezentacije

Brazilac srpskog porekla Lijanko Evanđelista Neves Silveira Vojnović debitovaće u sredu za omladinsku selekciju Srbije u prijateljskoj utakmici protiv Španije.

Duel koji će izabranicima selektora Branislava Nikolića biti poslednja provera pred elitnu rundu kvalifikacija biće poseban za talentovanog štopera Sao Paula, pošto će obući dres zemlje o kojoj su mu pričali deda Jovan i otac Marselo.
Očekivanja su obostrano velika, svestan sam toga i jedva čekam da obučem dres Srbije. Spreman sam i koncentrisan. Nadam se da ću debitovati na najlepši mogući način“, izjavio je Vojnović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Izabrane vesti

Vojnović je rekao da je oduševljen uslovima za rad u Sportskom centru u Staroj Pazovi i otkrio koji mu je omiljeni srpski fudbaler.
Jedan je Nemanja Vidić, najbolji evropski štoper. Ceo svet je čuo za njega, gledao sam ga, divio se".

Lijanko trenutno igra za Sao Paolo, ali je umalo ove zime završio u Milanu.
Istina je, bio sam na oku Milana. Prepreka je u tom trenutku bila moja krštenica, nisam bio još punoletan, a klub je imao veliki broj igrača koji su bili van evropskih granica. U isto vreme zvao me i Sao Paulo, moj omiljeni klub, tako da je odluka bila laka“.

Mladi defanzivac neće biti u prilici da tokom ove posete Srbiji poseti i rodno mesto svojih predaka.
Nažalost, neću uspeti da ostvarim i tu želju, jer imam dosta obaveza sa  reprezentacijom, ali siguran sam da će biti prilike u budućnosti. Sve je za mene ovde novo i mislim da je ovo tek početak jedne lepe priče“, dodao je Lijanko Vojinović i napomenuo da oseća pozitivne vibracije koje mu posredstvom društvenih mreža upućuju navijači Sao Paula. „Ta podrška mi, zaista, mnogo znači. Ona je izazvana činjenicom da ću  predstavljati Sao Paulo u Evropi i zbog toga im je jako drago. Potrudiću se da opravdam i njihovo poverenje, ali prvo da uverim selektora Nikolića i  ljude iz Fudbalskog saveza Srbije koji su mnogo učinili na mom dolasku, da nisu pogrešili“.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsubk stranici!


tagovi

Srbijareprezentativni fudbalomladinska reprezentacija SrbijeLijanko VojnovićFudbalski savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara