""
""

Liverpul nije znao šta je imao: Posle Susa - Luis Alberto! Oteran sa Enfilda, razbija u Seriji A

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.10.17. | 11:57

Traži ga Atletiko Madrid, uskoro debi u reprezentaciji Španije, sunce Italije ga ogrejalo posle tmurnog Ostrva

Eksplozija Sergeja Milinkovića Savića, fudbal karijere Ćira Imobilea, sjajna izdanja Marka Parola, Stefana de Fraja, Tomasa Strakoše… U Lacio su proigrali bukvalno svi! Ali najveće iznenađenje je Luis Alberto!

Izabrane vesti

Španski vezista je otkriće sezone. Fudbalski je oživeo u Laciju i došao do toga da ga traži Atletiko Madrid!

Luis Alberto je prešaou u Lacio iz Liverpula na mala vrata prethodne zime. Proveo je prošlu polusezonu “tražeći se” i pokušavajući da iskoristi šansu koju mu je postepeno pružao Simone Inzagi. A onda je ove sezone ekplodirao!

Prvi je asistent Serije A sa pet uspešnih gol dodavanja, postigao je i dva gola, sjajnim potezima oduševljava publiku… Po statistiškoj kući Whoscored je drugi najbolje ocenjeni igrač Serije A u ovoj sezoni sa ocenom 7,96. Odmah iza Paula Dibale.

Lacio ga je prošle zime platio samo 4.000.000 evra Liverpulu koji uopšte nije računao na njega. međutim, nije prvi Španac o kojeg se Liverpul ogrešio. Redsi nisu videli dalje od nosa ni u slučaju Luis Albertovog zemljaka Susa koji danas blista u Milanu. Suso je napustio Liverpul kao otpadak za samo 1.300.000 evra, a danas je najbolji igrač Milana i reprezentativac Španije.

Luis Albertov put je bio sličan. Poput Susa je došao na Enfild Roud kao mladi talenat iz Španije. Ponikao je u Sevilji, blistao u njenom B timu, a godinu dan je proveo i u B timu Barselone koja je imala opciju da ga otkupi, ali to nije uradila. Odigrao je nekoliko utakmica sa prvi tim Sevilje pre bego što je prešao u Liverpul za 8.000.000 evra.

I poput Susa, Luis Alberto je dobio minimalnu šansu na Enfild Roudu, odigrao samo devet mečeva u Premijer ligi, ulazeći sa klupe i brzo je precrtan. Slali su ga na pozajmice u Malagu i Deportivo gde nije bio loš, a onda ga je namirisao Lacio. U transferu u kojem je učestvovao i naš menadžer Zoran Stojadinović, Španac je zimus stigao u Seiju A. Bez nekih velikih očekivanja…

Simone Inzagi je tempirao za ovu sezonu i bacio ga u vatru kada se povredio Felipe Anderson. Španac je na fenomenalan način odmenio Brazilca, postao plejmejker i jedan od ključnih igrača Lacija. Može da igra desno, levo, polušpica, može i povučenije…

Dok na adresu Lacija stižu brutalne ponude za Milinković Savića i Imobilea, predsednik Lotito će uskoro morati da odgovori i na pritiske sa proda Luis Alberta. U Španiji su njegove dobre igre posebno odjeknule, pa se zainteresovao Ateltiko Madrid koji želi da se reši Nika Gaitana i još nekih igrača.

A kao vrhunac nagrade za sjajne igre, uskoro bi na Luis Albertovu adresu trebalo da stigne i poziv reprezentacije Španije! Na Pirinejima se šuška da će ga selektor Lopetegi sigurno prodati u narednom periodu i da će Alberto debitovati za Crvenu furiju.

Baš kao što je i Suso došao do dresa reprezentacije posle tmurnih oblaka Liverpula i fudbalske rehabilatcije u Milanu, tako je i sunce Italije ogrejalo i Luis Alberta

(FOTO: Action images)


tagovi

ItalijaLacioLuis AlbertoSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara