"Ivan Jurić"
"Ivan Jurić"

Logična odluka - otkaz za Jurića, Lazović čeka Balardinija

Vreme čitanja: 1min | ned. 05.11.17. | 18:28

Đenova nije imala mnogo izbora

Ivan JurićPriznao je Ivan Jurić odmah posle sinoćnjeg poraza od gradskog rivala Sampdorije. Šanse da dobije otkaz su, sam je rekao, letele u vazduhu. I danas su doletele, pa je hrvatski stručnjak smenjen sa mesta šefa struke Đenove.

Gotovo svi italijanski mediji očekuju da će Jurićevo mesto zauzeti Davide Balardini, koji bi se tako i treći put vraćao na klupu Grifona. Prvi put se to desilo novembra 2010. kada je Đan Pjero Gasperini umalo odveo u Đenovu u Seriju B. Predsednik Enriko Preciozi ga ipak nije nagradio ostankom na klupi posle osvojenog 10. mesta na tabeli. Potom, u januaru 2013. godine, Điđi Del Neri je otišao ostavivši tim na ivici ambisa, a Balardini ga je ponovo spasio. Međutim, ni tada se nije zadržao u klubu, jer se sa predsednikom Preciozijem posvađao oko transfer politike.

Izabrane vesti

Jurić nije imao problem sa odnosima koliko sa rezultatima. U 12 kola ostvario je samo jednu pobedu, tri puta igrao nerešeno, izgubio čak osam utakmica. Na čak sedam nije postigao ni gol.

Samo još da vidimo kako će se promena na klupi odraziti na status Darka Lazovića, koji je bio manje više standardan kod Jurića, te Nikole Ninkovića, trenutno pozajmljenog Empoliju.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Davide BalardiniĐenovaEvropaItalijaIvan JurićSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara