"Čedomir Janevski"
"Čedomir Janevski"

Logično? Otišao legendarni Enco Šifo, došao Čeda Janevski

Vreme čitanja: 1min | ned. 29.09.13. | 13:54

Bivši selektor Makedonije novi je trener belgijskog Monsa

Čedomir JanevskiDa velika igračka karijera ne mora da znači da će i trenerska biti podjednako uspešna odavno je poznato, ali zaista neverovatno zvuči kada uprava nekog kluba odluči da umesto Enca Šifa, legend belgijskog fudbala, brigu o ekipi poveri – Čedomiru Janevskom.

Ali, upravo to se desilo u Monsu zbog kojeg je Janevski raskinuo saradnju sa Fudbalskim savezom Makedonije i otišao u Pro ligu.
"Živeo sam u Belgiji od 1989. do 1995, moji sinovi su ovde i rođeni, i dalje imam kuću u Brižu. Uvek sam i želeo da se vratim u Belgiju i čim se prilika ukazala ugrabio sam je", rekao je Janevski, koji još nije zvanično počeo sa radom, već je poraz od Briža (ekipu vodio pomoćniuk Gert Brekert) gledao sa tribina.

Izabrane vesti

Mons je, inače, bez trenera od 23. keptembra kada je Šifo dobio otkaz. I tu nema ničeg nelogičnog s obzirom da je ekipa pod njegovim vođstvom u prvih osam kola prvenstva u Belgiji osvojila samo dva boda, pa je zakucana na začelju tabele. Posle duela sa Brižom još više.

Veliki izazov pred bivšim trenerom Crvene zvezde. U Beogradu se nije proslavio, možda u Belgiji hoće.

Makedonci su, pak, ostali bez selektora za dve poslednje utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Očekuje se da će protiv Velsa i Srbije ekipu voditi ili dosadašnji pomoćnik Janevskog Neđat Šabani ili selektor U21 selekcije Boban Babunski.

(FOTO: Action Images)


tagovi

BelgijaČedomir JanevskiEnco ŠifoEvropaMakedonijamonsŽupiler Pro ligareprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara