Luka je Dalasovo blago! Mekolum brojao do 40, a Finiks opet izgubio... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.11.18. | 08:45

Nezgodna situacija za Igora Kokoškova

Dalas više nije u slobodnom padu, ručnu je povukao Luka Dončić.

Momak kome su kritičari predviđali raspad karijere u NBA ligi postao je za kratko vreme novo Dalasovo blago, baš kao što je to svojevremeno bio Dirk Novicki! Možda nije uspeo da podari ekipi više pobeda, ali Luka Dončić pokazuje da je budućnost njegova i da Maveriksi u perspektivi opet mogu da postanu opasan tim. Slovenački superstar vodio je Dalas do trijumfa nad Vašingtonom rezultatom 119:100, čime je prekinut niz od šest poraza. 

Izabrane vesti

Istina, domaći navijači morali su da strepe do početka završne četvrtine i tek nešto kasnije mogli su da budu sigurni da je pobeda u džepu. Dalas je sigurno krstario ka lakoj pobedi, jer je u drugoj četvrtini već imao i 24 poena viška, a na poluvremenu je bilo čak 70:49. Ipak, Vizardsi su serijom 7:0 na početku treće četvrtine počeli da muče Mavse, koji su verovatno počeli da se prisećaju utakmice s Atlantom, vođstva od 26 razlike i kakva je drama tu bila.

Vizardsi su koristili dobar momentum Ota Portera Džuniora, kome je Džon Vol pomogao da na sedam minuta pre kraja utakmice sustignu protivnika i ostanu na samo šest poena zaostatka (97:91). Ipak, posle tajm-auta Dalas je odgovorio serijom 15:5 i tako overio trijumf. Denis Smit Džunior stavio je paraf na trijumf, a na kraju je imao 19 poena.

Dončić je skupio 23 poena (9/16 iz igre, 2/7 za tri), te šest skokova i tri asistencije, mada mu je ponovo slaba tačka bila broj izgubljenih lopti – četiri. Oto Porter i Bredli Bil su imali po 19 poena, dok je Džon Vol imao 24 poena i 10 asistencija.

Finiks Igora Kokoškova suočio se sa novim porazom, osmim otkako je počela sezona. Ovog puta bolji je bio Bruklin i to sa ubedljivih 104:82.

Karis Levert je nastavio da pruža odlične partije i sinoć ubacio 26 poena Sansima, čime su Netsi stigli do treće pobede u četiri prethodne utakmice. Netsi su tako nastavili da prkose lošim procentima šuta (44,6% iz igre) i utakmice dobijaju efektnom odbranom. Naterali su Sanse na 20 izgubljenih lopti, samo nekoliko dana pošto je Filadelfija prodala čak 27 lopti.

D'Anđelo Rasel je dodao 15 poena, dok je Spenser Danvidi ubacio 12 poena i upisao svoju treću pobedu u kojoj je ubacio dvocifreni broj poena. Devin Buker predvodio je Sanse sa 20 poena, ali tek 6/21 iz igre, Deandre Ejton je dopisao 15 poena i 13 skokova, uz takođe loše procente – 6/17 iz igre. Igor Kokoškov je posle utakmice bio jako razočaran i poručio je da njegovim igračima nedostaje koncentracije na svim poljima...

Portland je odličnom igrom na svom terenu nadigrao Milvoki sa 118:103, uz 40 poena odličnog Si Džeja Mekoluma!

Prvi partner Demijana Lilarda imao je strašno šutersko veče, sa 17/26 iz igre i 19 poena samo u trećoj deonici, što je krunisao pobedom. Na sve to dodao je šest asistencija i pet skokova. Evan Tarner doprineo je trijumfu sa 16 poena i 11 skokova, iako je bio rezervista. Na drugoj strani Janis Adetokunbo je imao 23 poena, devet skokova i šest završnih dodavanja, dok je Kris Midlton imao 22 poena, osam uhvaćenih lopti i šest asistencija.

Imali su Trejlblejzersi ključeve utakmice sve vreme u svojim rukama, ali kada se Milvoki približio na 74:70 u trećoj deonici, izgledalo je da će biti neizvesnije do kraja. Portland je odgovorio brzom serijom 9:2 i otišao na komotnijih 83:72, a nedugo zatim bilo je 91:77, što je bio rezultat kojim se ušlo u poslednju četvrtinu.

Posle nekoliko serija na obe strane, Trejlblejzersi su zadali konačni udarac sa osam poena u nizu na četiri i po minuta pre kraja, kada je bilo 109:95. Baksi posle nisu mogli ispod deset poena...

NBA – REZULTATI

Šarlot – Atlanta 113:102
/Voker 29 – Lin 19/

Dalas – Vašington 119:100
/Dončić 23 – Vol 24/

Finiks – Bruklin 82:104
/Buker 20 – Levert 26/

Portland – Milvoki 118:113
/Mekolum 40 – Adetokunbo 23/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA


tagovi

Luka DončićSi Džej MekolumIgor KokoškovDalas MaveriksPortland TrejlblejzersFiniks Sans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara