"RONDO REKAO ZBOGOM BOSTONU"
"RONDO REKAO ZBOGOM BOSTONU"

Mađioničar sa najgorim šutem na svetu, stigao u Teksas da ludom Kjubanu donese još jednu titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.12.14. | 11:03

Ražon Rondo napustio voljeni Boston i obukao dres Dalas Maveriksa u prvom velikom trejdu ove sezone

RONDO REKAO ZBOGOM BOSTONUDalas Maveriksi su uspeli u nameri da u svoje redove dovedu Ražona Ronda. Rođeni pobednik je shvatio da će proces rekonstrukcije u Bostonu predugo trajati, a njegova glad za titulama je prevelika. Dalas je očajnički jurio još jedno jako pojačanje kako bi startna petorka izgledala zastrašujuće, što je sada slučaj. Rondo Elis ParsonsNovickiČendler. Nek’ je sa srećom, svakom ko im se nađe na putu.

U suprotnom smeru su otišli Brendon Rajt, Džamir Nelson i Džej Krauder, kao i pik prve runde na draftu 2015, i pik druge runde sa drafta 2016. godine. Dalas je uz Ronda dobio rukija Dvajta Pauela, koji će verovatno odmah biti poslat u razvojnu ligu.

Izabrane vesti

Dalas je konačno dobio dirigenta. Treba neko da poveže taj nenormalni ofanzivni potencijal koji je Mark Kjuban stavio ispred jednog od najboljih trenera današnjice, Rika Karlajla. U poslednjih šest sezona, Rondo je čak četiri puta beležio preko 10 asistencija po utakmici, dok je u dve sezone kada to nije bio slučaj imao „skromnih” 9,8.

Ne samo da je ofanzivno Dalas mnogo profitirao, već je umesto ispod prosečnog defanzivca Nelsona, sada dobio strašnog odbrambenog igrača, pa će čuvena mečap zona, modifikovana po ukusu Rika Karlajla, izgledati zastrašujuće.

Rondo ima jednu manu. Njegove šake su jednostavno prevelike, pa kako mu koriste u odbrani, kontroli lopte i milimetarski preciznim pasovima koje deli, tako mu i odmažu pri šutu koji je jedan od najružnijih i najnepreciznijih u Ligi. Rondo u karijeri šutira, za plejmejkera, odvratnih 60 odsto sa linije bacanja, a o potpunoj nemogućnosti da pogodi trojku da i ne pričamo. No, toliko poena ima oko sebe, da dok god je u Dalasu, neće morati da postigne nijedan, a biće ključni šraf u pohodu Maveriksa na drugu titulu u istoriji franšize.

Čuvaj se Greg, dolazi strašni Dalas!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Boston SeltiksDalas MaveriksNBA ligaRažon Rondo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara