"MVP Kari i Majk Konli"
"MVP Kari i Majk Konli"

Maskirani čovek ukrao šou Kariju i spasao Grizlije! Atlanta probušila magični balon desetkovanih Vizardsa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.05.15. | 08:50

Neposredno pre početka druge utakmice objavljeno je da Džon Vol neće nastupati za Vašington...

MVP Kari i Majk Konli

Atlanta i Memfis ponovo su u životu! Hoksi su iskoristi veliki peh Vašingtona, koji je u poslednjem momentu ostao bez pomoći Džona Vola i izjednačio rezultat u seriji, dok se Majk Konli samo osam dana pošto je išao na plastičnu operaciju lica vratio sa zaštitnom maskom, ubacio 22 poena i Memfis sačuvao od duplog poraza u San Francisku.

Izabrane vesti

Koliko „maskirani osvetnik“ zapravo znači ovom sastavu Memfisa možda se i najbolje videlo u drugom susretu polufinala Zapadne konferencije. Konli je iskoristio kompletno košarkaško znanje i uz to što je bio prvi strelac tima gotovo savršenom odbranom doneo brejk Grizlijima i ukrao šou novom najkorisnijem igraču NBA lige – Stefu Kariju. Memfis je na kraju naneo prvi poraz Voriorsima posle 21. vezane pobede kod kuće – 97:90 (28:22, 22:17, 23:24, 24:27)

A sve je počelo posle dobrog starta utakmice. Konli je pogodio prva četiri šuta i najavio odlično izdanje. Memfis je gurao „rukama i nogama“ ka pobedi, a za 27 minuta čovek sa otokom na licu i oštećenim levim okom doneo je prevagu koja je gostima falila u prvom susretu.

Pitanje pobednika praktično se nijednog trenutka nije ni dovodilo u pitanje. Konlija su u stopu pratili njegovi prvi saborci – Zek Rendolf je ubacio 20 poena i uhvatio sedam lopti, dok su Mark Gasol i Kortni Li dodali po 15 koševa, a onog trenutka kada je Memfis preuzeo vođstvo, držao ga je suvereno do kraja utakmice.

Kari, koji je pre početka utakmice dobio trofej za MVP najjače košarkaške lige sveta, sakupio je 19 poena, šest asistencija i pet skokova, ali je imao tek neznatnu pomoć Kleja Tompsona, kojem je Toni Alen bio nešto poput „flastera“. Na kraju i osvajač zlatne medalje sa poslednjeg Mundobasketa utonuo je u sivilo ekipe.

Netipično za Ratnike, tim Stiva Kera imao je čak 20 izgubljenih lopti, uz 42 odsto šuta iz igre, ali tek 23 odsto za tri poena. Interesantno, ovo je bio tek treći poraz Golden Stejta kod kuće – poslednji neuspeh u svojoj avliji desio se 27. januara, kada je Čikago posle produžetaka slavio rezultatom 113:11. Jedino je još San Antonio imao tu priliku da pobedi Voriorse u Orakl Areni, još 11. novembra. 

Atlanta imala razlog za slavlje

Košarkaši Atlante imali su više razloga za slavlje. Džon Vol propustio je drugu utakmicu zbog povrede ručnog zgloba koju je zaradio na startu serije, što je trebalo umnogome da olakša posao domaćinu da dođe do trijumfa i oporavi se posle lošeg početka - 106:90 (28:20, 25:26, 27:29, 26:15).

Ali, nije bilo tako. Hoksi su još jednom dovedeni do granice svojih mogućnosti, pa je apsolutno jasno zašto se od starta doigravanja postavlja pitanje - da li će Atlanta doživeti veliki pad. Namučili su se žestoko protiv Bruklina, a Vizardsi su demonstrirali da i bez najboljeg igrača umeju da budu tvrd orah.

Put do pobede trasirali su Demare Kerol sa 22 poena i Kajl Korver, koji je uspeo da se oporavi posle očajnog prvog poluvremena i da veliki doprinos uspehu sa 12 poena. Po 18 koševa ubacili su Pol Milsap i Al Horford.

Međutim, ekipa iz prestonice SAD-a imala je spreman odgovor na izostanak Džona Vola. Ramon Sešns odradio je veliki posao i na adekvatan način odmenio startnog plejmejkera Vizardsa, ali ni njegov učinak od 21 poena nije bio dovoljan da se ostvari željeni cilj.

Imao je Vašington priliku da kod rezultata 84:81 za domaćina preokrene stvari i dođe do vođstva. Ali, nije se dalo. Horford je uzvratio brzo, potom i Korver, koji je serijom trojki ispresecao protivnika, pa je Atlanta vrlo brzo došla do dvocifrene razlike – 98:88. Tu se završio i poslednji pokušaj Vizardsa da naprave još jedan brejk.

Kod Vašingtona Bil je ubacio 20 poena, podelio sedam asistencija i uhvatio pet lopti, dok su Pirs i Oto Porter dodali po 15 poena.

NBA - REZULTATI:

Atlanta – Vašington 106:90 (28:20, 25:26, 27:29, 26:15) - rezultat u seriji 1:1
/Kerol 22 – Sešns 21/

Golden Stejt – Memfis 90:97 (22:28, 17:22, 24:23, 27:24) - rezultat u seriji 1:1
/Kari 19 – Konli 22/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stef KariNBA ligaMemfis GrizlisMajk KonliAtlanta Hoks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara