"Matić i Milojević"
"Matić i Milojević"

Matić pod znakom pitanja pred Partizan, Čuka bez Pjasentina i Todorovića, meč sudi Mažić!

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.03.15. | 16:07

"Matić je izašao jer je osetio bol u predelu zadnje lože. Uradićemo analize, imamo sasvim dovoljno vremena da vidimo šta će biti, da li će moći da nastupi", istakao je trener Milojević

Matić i MilojevićU nedelju od 17 časova je na programu derbi kola u Superligi Srbije u kom se na Banovom Brdu sastaju Čukarički i Partizan. Čukarički će biti oslabljen neigranjem dva standardna prvotimca, Lukasa Pjasentina i Ivana Todorovića, koji su suspendovani zbog nagomilanih žutih kartona. Takođe, ono što trenutno zaokuplja pažnju trenera Vladana Milojevića je i neizvesnost oko igranja "desetke" Igora Matića, koji je na meču sa Voždovcem u Kupu morao da bude zamenjen.
"Matić je izašao jer je osetio bol u predelu zadnje lože. Uradićemo analize, imamo sasvim dovoljno vremena da vidimo šta će biti, da li će moći da nastup. Moja filozofija je da su mi za svaki meč potrebni zdravi igrači, donećemo odluku, ima još dosta vremena. Nećemo rizikovati, jer mi je jako bitno zdravlje mojih fudbalera. Ako bude bilo kakav procenat strepnje da bi nešto moglo da ga na duži period odvoji od terena, neću rizikovati. Utakmica je u nedelju. U ovom trenutku je povreda takva da je potrebno vreme", istakao je Milojević.

Utakmicu će po svemu sudeći suditi Milorad Mažić.
"Mažić sudi meč, naš najbolji sudija, biće pun stadion, ovo je praznik za Čukaricu. Trudićemo se da na takvom nivou ne budu samo mečevi sa Zvezdom i Partizanom. Ambijent će biti kakav zaslužujemo, moramo da vratimo veru u srpski fudbal".

Izabrane vesti

U poslednja tri meča, Partizan je slavio nad Čukaričkim, ali je jesenas na stadionu crno-belih vodio sa 2:1, pre nego što je golovima Lazovića, Škuletića i Luke poražen sa 4:2.
"Ono što smo pokazali na jesen na stadionu JNA je otvoren fudbal, jer mi ne znamo da igramo drugačije. Ja to tražim od mojih momaka. Ne znam ko je jači ili slabiji. Mislim da Partizan posle tih početnih loših mečeva ima niz dobrih rezultata. Taj meč od prošle godine neće imati nekih dodirnih tačaka sa ovim sad. Ni domaći teren neće biti neka prednost. Da me pitate o favoritu, sama pozicija na tabeli je odgovor. Ako već treba da pričamo, ulogu favorita bih prepustio Partizanu", dodao je strateg jednog od najvećih osveženja u srpskom fudbalu. 

U Čukaričkom su svesni toga da nisu daleko od večitih rivala.
"Za ovu utakmicu se spremamo kao za svaku drugu, iako je derbi kola. Možda će biti malo lepše nego obično, jer se nadamo i lepom vremenu i dobroj poseti. Setite se koliko je zanimljiv bio taj prethodni meč. Odlučiće jedna lopta, jedan potez, možda nečiji loš dan".

Mladi golman Nemanja Stevanović u polednje vreme brani odlično, pa ga je selektor Dodić potvao u mladu reprezentaciju pred mečeve sa Švedskom i Italijom u kojima će uigravati meč za Evropsko prvenstvo u Češkoj.
"To što je Stevanović pozvan u mladu ekipu nas je sve obradovalo. Kod nas to zaslužuje puno igrača. Mi smo takav tim koji će uvek izlaziti u susret reprezentaciji. On je za nas jako bitan igrač, jer je profesionalac, kakvog ja želim u timu. Svaki uspeh pojedinca proizilazi iz uspeha kolektiva", završio je Milojević.

(FOTO: MNPressphoto)


tagovi

Vladan MilojevićSuperligaSrbijaMilorad MažićLukaš PjasentinIvan TodorovićIgor MatićEvropaČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara