""
""

Megina dobra investicija: Ciboni 550.000 dolara od Zupca, zarada minimum 100.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.02.16. | 09:35

Posrnuli gigant iz Zagreba dobro prihodovao od prodaje najboljeg mladog košarkaša, a isplatiće se i klubu iz Sremske Mitrovice

Slučaj jednog od najtalentovanijih hrvatskih košarkaša Ivice Zupca uzdrmao je strasti u jadranskom regionu. Bio je igrač Cibone, potom raskinuo ugovor sa Vukovima s Tuškanca, da bi samo dva dana kasnije postao igrač Cedevite. Tačnije, bar se tako mislilo. U međuvremenu, nekadašnji šampion Evrope žalio se Arbitražnom sudu za nepoštovanje pravila prilikom podnošenja zahteva za raskid ugovora, što je supertalentovanom centru onemogućilo da zaduži opremu zagrebačkog evroligaša. Ivica Zubac praktično je „posvađao“ dva najveća hrvatska kluba, a onda na kraju potpisao za Mega Leks.

Izabrane vesti

Jedan od najtalentovanijih hrvatskih košarkaša potpisao za Megu

U Cedeviti su bili besni zbog konačnog ishoda, a Cibona zadovoljno trlja ruke jer je na kraju uspela da unovči jednog od najboljih mladih košarkaša na Starom kontinentu za veliki novac. Dosad je suma bila skrivana, ali MOZZART Sport uspeo je da dođe do saznanja o kojoj se sumi radi. U pitanju je 550.000 dolara, što je novac koji će Cibona dobiti iz dva dela. Prva rata je već pristigla i iznosi 200.000 dolara, dok će preostalih 350.000 dolara pristići onog trenutka kada Zubac napusti Megu. Teoretski, 19-godišnji dugajlija mogao bi opet da ode u Cedevitu, ali najverovatnije je da će krenuti koracima Nikole Jokića i iz Mege otići pravo u NBA ligu. 
„Visina odštete je poslovna tajna, ali reč je o znatno većem iznosu od onog što smo tražili od Cedevite, koja je imala popust“, rekao je prvi čovek Cibone Aco Petrović pošto je Zubac potpisao ugovor sa Megom. 

U slučaju da Zubac zaista ode „preko bare“, Mega bi trebalo da zaradi kompenzaciju u visini od 650.000 dolara. To praktično znači da bi klub prihodovao bar 100.000 dolara. A u ugovoru koji je sa Megom potpisao do leta 2018. godine stoji stavka opcije odlaska u NBA ligu 2016. i 2017. godine. 

Ivica Zubac: Mega je pravi klub za mene, Jokić je primer koliko se dobro radi sa centrima!

Ivica Zubac propustiće predstojeću završnicu Kupa Radivoja Koraća, a od ponedeljka će se naći u pogonu kluba iz Sremske Mitrovice. Imaće priliku da trenira pod trenerskom komandom Dejana Milojevića, koji se pokazao kao odličan strateg u radu sa centrima, pa se očekuje da bi trebalo da ima poseban program rada, koji je imao svojevremeno i Nikola Jokić

U svakom slučaju, Mega Leks je bez ikakve sumnje dobio veliko pojačanje, ali i zlatnu koku od koje bi, baš kao i Cibona, mogla dobro da prihoduje. 

 


tagovi

SrbijaMega LeksJadranska ligaIvica ZubacCibona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara