"Fredi Bobić"
"Fredi Bobić"

Mijate, spremi se - Fredi Bobić stiže u Franfkurt

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.05.16. | 21:58

Ajntraht dobio sportskog direktora. Jednom je Srbe nazvao ludacima

Fredi BobićTaman što je Mijat Gaćinović odličnim igrama u baražu za opstanak protiv Nirnberga najavio veću minutažu u narednoj sezoni. Uprava Ajntrahta iz Frankfurta imenovala je 44-godišnjeg Fredi Bobića na mesto direktora fudbala.

Podsetimo, Bobić je tu ulogu ranije obavljao u Štutgartu. Tada je i dospeo na naslovne strane srpske štampe. Povod je bio Zdravko Kuzmanović, tačnije odluka FSS i tadašnjeg vršioca selektorske dužnosti Radovana Ćurčića da srpski reprezentativac tokom dvodnevnog turnira na Kipru marta 2012. odigrao 170 minuta.
"Srbi su obični ludaci. Kuzmanović je za dva dana igrao dve utakmice samo da bi FSS uzeo novac na nekom ’Miki Maus’ turniru. Nadam se da će moje reči dospeti i do srpskh medija, a pozivam sve tamošnje novinare da me pozovu. Biću više nego srećan da ih ispsujem na njihovom maternjem jeziku", govorio je tada Bobić, dok su ga iz FSS samo podsetili da je Kuzmanović u Štutgartu jedva dobijao šansu.

Izabrane vesti

Istina, Bobić se nije bunio oko nacionalnosti kada je dve godine kasnije u Štutgart doveo Filipa Kostića.

Sada se pak bune navijači Ajntrahta, kojima se nimalo ne dopada odluka uprave da baš Bobić nasledi Herberta Bruhagena, koji je 13 godina radio u klubu. Nismo baš sigurni u čemu je problem. Znamo da je šef struke Niko Kovač zadovoljan. Vršnjaci su, a kratko su kao igrači bili i cimeri u Herti.

Sa druge strane, zabrinut je sportski direktor Bruno Hibner, jer njegova pozicija više nije sigurna s obirom da bi Bobić mogao sve da preuzme pod svoju kontrolu.  Iako nije bio prvi pik Ajntrahta. Krištof Mecelder, Kristijan Nerlinger su međutim odbili ponude, dok su Armina Veha ubedili da dođe, ali kao trener. U međuvremenu je otpušten.

(FOTO: Action Images)


tagovi

NemackaFredi BobićEvropaAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara