Monpelje je šampion Evrope!

Vreme čitanja: 1min | ned. 27.05.18. | 19:48

Serijom od 5:0 u finišu meča ekipa sa juga Francuske drugi put u istoriji pokorila Stari kontinent

Rukometaši Monpeljea osvojili su Ligu šampiona. U velikom francuskom finalu na Fajnal foru u Kelnu, Monpelje je pobedio Nant sa 32:26 (16:13). Monpeljeu je to drugi put u istoriji da se domogao kontinentalnog trona, a prethodni pehar osvojili su 2003. godine.

Nant je vodio samo na početku utakmice (4:2), ali su onda rukometaši Monpeljea krenuli po ono što misle da im pripada. I takav agresivan pristup im se isplatio.

Izabrane vesti

Do sredine prvog poluvremena preokrenuli su na 10:7 i toliku prednost uspeli su da zadrže do odlaska na veliki odmor.

Međutim, hrabri Nant se nije predavao ni večeras, kao što to nije bio slučaj ni u subotu u polufinalu sa Pari Sen Žermenom. U 51. minutu Nant je izjednačio na 24:24 golom Gurbinda Martineza, ali je Monpelje imao spreman odgovor.

Sin slavnog Džeksona Ričardsona, Melvin vratio je prednost, usledili su i pogoci Tručanovicijusa i Mamdua Ašema Šebiba. Ali, tu nije bio kraj, iz dobre odbrane došla su još dva vezana gola Simonea i Monpelje je otišao na nedostižnih 29:24 na pet minuta pre kraja meča.

Ludovik Fabregas i Dijego Simone su sa po šest golova bili najbolji strelci kod novog šampiona Evrope, a isti golgeterski učinak imao je Kiril Lazarov u dresu Nanta.

U meču za treće mesto, koje kao i na svim ostalim klupskim završnim turnirima, zaista nema nikakav smisao, slavio je Pari Sen Žermen. Bogati Parižani su savladali Vardar sa 29:28 (14:15).

Foto: Action images


tagovi

EHF Liga šampionaRK MonpeljeNantKiril Lazarov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara