Može li Ripensija do novog iznenađenja?

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.10.18. | 09:20

Biće zanimljivo na premijeri 13. kola Lige 2

Rumunija je možda i najinspirativnija i "najkreativnija" zemlja na ovim prostorima kada je reč o fudbalu. Brdoviti Balkan je neiscrpan izvor zanimljivih, blesavih i neverovatnih priča, ali kao da većina njih dolazi od naših istočnih komšija. Druga liga Rumunije često ume da bude posebno interesantna. Tamo igra nekoliko tamošnjih velikana, a jedan je relativno skoro ušao u ligu posle dugih 69 godina u amaterskom fudbalu.

Kod nas malo poznata Ripensija iz Temišvara prvi je rumunski profesionalni tim, osnovan još 1928. Zbog svog statusa, odnosno zbog toga što je plaćao fudbalere, ovom klubu sve do 1932. nije dozvoljeno da se takmiči u zvaničnim ligama. Kada su se konačno uključili odmah su postali najuspešniji rumunski klub, osvojivši četiri titule zaredom i dva kupa. Logično, posle Drugog svetskog rata komunisti nisu dozvolili Ripensiji da "uništava sport i socijalističku omladinu", pa su žuto-crveni sve donedavno tavorili između treće i šeste lige.

Izabrane vesti

E sad, zašto o Ripensiji? Ovaj tim danas ukršta koplja sa Univerzitateom Kluž na premijeri 13. kola Lige 2 (18.00), a postoji razlog zašto biste možda mogli da da stavite ovaj meč na tiket.

Ripensija je u prošlom kolu savladala Politehniku u gostima u derbiju Temišvara, iako je domaćin bio favorit, pre svega zbog bogatog prvoligaškog iskustva, a i zbog toga što Ripensija "koketira" s opstankom u ligi. Takođe, tradicija i forma išli su u prilog Politehnici, no gosti su priredili iznenađenje. Ripensiju čeka još teži test protiv Univerzitatee. Gosti su neporaženi na šest poslednjih mečeva, a od kraja avgusta doživeli su tek jedan poraz. Iako igra kod kuće, Ripensija je autsajder. Međutim, imajte na umu da diže formu, nije poražena na prethodne dve utakmice... Ako vam znači, Ripensija je davne 2013. godine tukla današnjeg protivnika u kupu.

Možda je na pomolu novo iznenađenje? 

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 18:00 4521 RUM 2 Ripensia - Univ.Cluj kmb 1X&2+ 2,30
Ukupna kvota2,30

RUMUNIJA 2 - 13. KOLO:

Četvrtak

18.00: (4,50) Ripensija (3,50) Univerzitatea Kluž (1,75) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Rumunija 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara