Duel Lazarevića i Rodića iz završnice prethodne sezone
Duel Lazarevića i Rodića iz završnice prethodne sezone

Može li Voša da iskoristi Zvezdin umor?

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.09.18. | 09:34

Kakav sastav izvodi Milojević i šta na to kaže Veselinović…

Crvena zvezda je u novu sezonu ušla toliko dominantno da je u mečeve uoči i posle evropskih izleta igrala sa drugim timom i pobeđivala relativno lagano. Derbi s Vojvodinom dolazi u nevreme, posle gostovanja Salcburgu, na kome je izboren plasman u Ligu šampiona, ali crveno-beli, odnosno njihov trener Vladan Milojević pokazali su da imaju širok kadar (dodatno pojačan u zavšnim satima prelaznog roka), što ih stavlja u poziciju apsolutnog favorita.

Vojvodina je loše ušla u prvenstvenu trku, nije dobila u prva četiri kola, ali onda je vezala dve pobede bez primljenog gola i skočila u gornji deo tabele. Adut Novosađana ne mogu da budu ni domaći teren ni tradicija – ove sezone bod sa “Karađorđa” odnela Mladost iz Lučana, a Rad sva tri, dok su beogradski crveno-beli dobili svaki od prethodnih šest međusobnih duela sa Starom damom srpskog fudbala – ali zato može emotivna ispražnjenost gostiju, kojima ovaj okršaj dolazi samo četiri dana sata fizičkog I emotivnog pražnjena u Austriji.
Istorija Vojvodine pokazuje njenu vrednost. Uvek je lepo igrati na „Karađorđu“, pred Novosađanima, taj grad mi je drag, a i moj sin sad igra za Vojvodinu. Očekuje nas teška utakmica, pravi derbi, spremićemo se na najbolji mogući način da se prikažemo u najboljem svetlu. Očekujem da publika bude zadovoljna i da svi uživamo. Pozvao bih naše navijače da nas podrže, očekujem dobar fudbal i spektakl”, očekuje Milojević, koji ne može da računa samo na povređenog Nikolu Stoiljkovića, uz napomenu da u konkurenciji nisu ni poslednje novajlije, Marko Marin, Ričmond Boaći i Goran Čaušić.

Izabrane vesti

Milojević će verovatno i ovoga puta da kombinuje. Oni koji su podneli najveći teret u Salcburgu odmoriće. Opet, ne svi. Vojvodina ima priliku da to iskoristi i postane prvi tim koji je otkinuo bod braniocu titule... Ali da li ima snage za to? U dosadašnjem toku prvenstva nas nije u to uverila.
Ako žele bodove, moraće da se pomuče kako bi ih zaslužili na našem „Karađorđu”. Ne znam kako razmišljaju u protivnilkom taboru. Znam samo da je utakmica važna za oba učesnika. Zvezda bi izborom ekipe trebalo da pokaže poštovanje i prema sebi i prema Vojvodini. Zvezda može da kombinuje bez rizika, jer ima na raspolaganju 20-ak izuzetnih igrača, u svakom trenutku mogu uspešno da odgovore takmičarskim zahtevima”, pojasnio je Aleksandar Veselinović.

Projektovani sastavi…

VOJVODINA – CRVENA ZVEZDA, 19.00 (TV Arenasport 1)

Novi Sad
Stadion: Karađorđe
Kapacitet:
Sudija: Petar Piper

Vojvodina: Rockov – Stojković, Graovac, Đorđević, Antić – Đurić – Milojević, Arsić, Mesarović, Eze – Fofana. Trener: Aleksandar Veselinović.

Crvena zvezda: Borjan – Stojković, Savić, Degenek, Rodić – Jovičić, Krstičić – Kafu, Ebesilio, Srnić – Pavkov. Trener: Vladan Milojević.

SRBIJA 1 - 7. KOLO

Petak
Mladost Lučani - Mačva 1:2 (1:1)
/Pejović 27pen  Gavrić 19, Obrovac 81/

Subota

Zemun - Rad 1:0 (0:0)
/Kukuličić 46/

Čukarički - Radnički Niš 1:1
/Stojanović 23 – Stevanović 29 ag/

Napredak - Voždovac 0:0

Radnik - Proleter NS 0:0

Nedelja
17.00: (1,40) Spartak (4,20) Dinamo Vranje (7,75)
19.00: (5,60) Vojvodina (3,90) Crvena zvezda (1,55)
21.00: (1,18) Partizan (6,50) Bačka (13,0)

FOTO: Star sport


tagovi

Vladan MilojevićAleksandar Veselinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara