Muke Aleksandra Veselinovića: Smenjen pre skoro dva meseca i dalje čeka raskid sa Vojvodinom

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.10.18. | 14:10

„Imao sam neke ponude, ali sam trenutno zatočenik Vojvodine“, poručio mladi stručnjak

Na samo sedam prvenstvenih utakmica Aleksandar Veselinović je predvodio Vojvodinu ove sezone. Njegovom smenom čelnici kluba iz Srpske Atine pokušali su da izleče veliku rezultatsku krizu. Međutim, nisu uspeli.

Ni sa Dragomirom Okukom nisu Novosađani stabilizovali formu. I što je za upravu Vojvodine još bolnije u ovom trenutku nisu uspeli da reše status Aleksandra Veselinovića.

Izabrane vesti

Mladi stručnjak ne vodi tim sa Karađorđa, mada je prema važećim propisima i dalje stanovnik Novog Sada. Jer dogovor o odlasku Veselinović i Vojvodina nisu pretočili o ugovor o raskidu saradnje. Naravno, to bi podrazumevalo i da Vojvodina plati određenu sumu perspektivnom treneru.
"Nije mi uručen raskid ugovora sa Vojvodinom. Čekam već 45 dana da me iz kluba pozovu, da napravimo i potpišemo raskid ugovora. Za ovo vreme morao sam da odbijem i neke ponude za novi posao pošto smo, zasad, moj stručni štab i ja zatočenici Vojvodine", rekao je Aleksandar Veselinović.

Pravilnik FSS je u ovakvim slučajevima jasan. Veselinović ne može da preuzme drugi klub dok ne potpiše sporazumni raskid sa Vošom, ali ni novosadska Stara dama nema pravo da licencira novog šefa struke - u ovom slučaju Dragomira Okuku, koji neometano vodi ekipu?! - dok ne ozvaniči pismeni raskid sa starim. 
"U toku jedne takmičarske sezone trener može dobiti dozvolu za rad u drugom klubu samo pod uslovom da je sporazumno raskinuo ugovor sa dotadašnjim klubom, kao i da je novi klub koji traži dozvolu za rad sa dotadašnjim trenerom postigao sporazumni raskid", stoji u članu 16. pravilnika o radu i licenciranju trenera FSS.


tagovi

Aleksandar Veselinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara