"Guzo, Guzo..."
"Guzo, Guzo..."

Mundijalito: Nemci promašili tri penala i ispali! Guzo hteo da bude mangup, pa mu se smeju i Brazil i Portugal (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.06.15. | 08:17

Sjajna selekcija Malija se plasirala u polufinale Prvenstva sveta za igrače do 20 godina, rulet sa 11 metara pripao i Selekau

Guzo, Guzo...Ispadoše Nemci! Prvaci Evrope neće biti u prilici da se okite i titulom svetskom titulom, jer su učešće na Mundijalitu završili već u četvrtfinalu. Pancer diviziju je sa Novog Zelanda kući poslala selekcija Malija, koja je opravdala status najbolje afričke selekcije na turniru i zasluženo izborila plasman u polufinale, zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca - 5:4 (1:1, 0:1).

Nemačka je na Novi Zeland došla kao jedan od favorita i to potvrdila sa četiri vezane pobede. Čak je i Krisčrču vodila pogotkom Julijana Branta u 38. minutu, još kad je početkom drugog dela Heni Muhtar dobio priliku da sa penala poveća na 2:0 činilo se da će sve ići onako kako Evropljani očekuju. No, goman reprezentacije Malija Đidžuj Dijara najpre je u 56. minutu ukrotio udarac fudbalera Benfike i ubrizgao saigračima samopouzdanje koje je samo 120 sekundi kasnije u izjednačenje pretvorio Sulejamn Kulibali.

Izabrane vesti

Posle mirnije završnice i opreznih produžetaka pristupilo se izvođenju jedanaesteraca u kome su opet Nemci prvi stigli do prednosti posle promašaja Adama Traorea, ali mu se u istoj, četvrtoj, seriji revanširao Julijan Brant prebacivši gol. U odlučujućoj je Samaseku doneo Afrikancima prednost (4:3) koju su zadržali zahvaljujući Niklasu Štarku koji je pucao van okvira gola.

Na sličan način u polufinale Mundijalita umašrirala je i selekcija Brazila. Selekao je, takođe, bio u zaostatku u penal seriji protiv Portugala (posle 120 minuta nije bilo golova), jer je prvi promašio defanzivac Sao Paula Lučo, no onda su se finalisti minulog Prvenstva Evrope u Mađarskoj potpuno zakazali i nisu iskoristili tri uzastopna šuta sa 11 metara. Rafael Guzo, Andre Silva i Nuno Santos, pa je Brazil slavio 3:1.

Možda i ključni detalj bio je promašaj Rafael Guza, rođenog Brazilca, koji je odluičio da igra za Portugal. On je u drugoj seriji hteo da bude mangup, pokušao je Panenkom da prevari Žeana, a isapao je - smešan.

Tako su i Portuglaci završili učešće na Mundijalitu, iako su uz Nemačku važili za najveće favorite za plasman u finale.


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija PortugalaFudbalska reprezentacija Nemačkereprezentacija MalijaReprezentacija BrazilaRafael GuzoPortugalNemackaMundijalitomeđunarodni fudbalBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara