"Mandžukić i Očoa"
"Mandžukić i Očoa"

MUNDIJALSKI TIP: Hrvatska – Meksiko

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.06.14. | 14:52

Meksiko ima bod više od rivala i savršeno mu odgovara i nerešen rezultat, ali sumnjamo da će nepredvidivi Erera odabrati da igra na X. Meksiko je tim sastavljen od brzih fudbalera koji mnogo trče, a njegova formacija 5-3-1-1 naizgled je defanzivna, međutim, bekovi Agilar i Lajun non-stop špartaju uz aut-linije i stvaraju višak na protivničkoj polovini, a taj stil ne odgovara Hrvatskoj, tim pre što mora da igra riskantno

Mandžukić i OčoaKada smo se bavili utakmicom 2. kola grupe A između Brazila i Meksika, očekivali smo da selektor srednjeameričke reprezentacije Migel Erera odmori glavna igrače i sačuva ih za duel sa Hrvatskom, te da njegovi izabranici neće da prave velike smetnje Selekau.

No, ovaj neobični stručnjak potpuno nas je demantovao, pa ne samo da je izveo sastav u koji ima najviše poverenja, nego se i opredelio za nadigravanje sa domaćinom koje je donelo jedan od najkvalitetnijih mečeva na Mundijalu, uprkos rezultatu 0:0. Njegov hrvatski kolega Niko Kovač i najbliži mu saradnici imali su šta da vide, a nas je ta partija El Trija impresionirala koliko i onih 4:0 Vatrenih nad Kamerunom. Budimo realni: Kamerun je verovatno ostavio najlošiji utisak od sva 32 učesnika SP (razlozi su vam poznati, da ih ne ponavljamo) i nije neko merilo, mada skidamo kapu komšijama zato što tako ubedljiva pobeda na završnom turniru sama po sebi zaslužuje priznanje. Meksiko ima bod više od rivala i savršeno mu odgovara i nerešen rezultat, ali sumnjamo da će nepredvidivi Erera odabrati da igra na X. Meksiko je tim sastavljen od brzih fudbalera koji mnogo trče, a njegova formacija 5-3-1-1 naizgled je defanzivna, međutim, bekovi Agilar i Lajun non-stop špartaju uz aut-linije i stvaraju višak na protivničkoj polovini, a taj stil ne odgovara Hrvatskoj, tim pre što mora da igra riskantno. Zato prednost dajemo Meksiku, a kvota za dvojku je 2,80.

Izabrane vesti

S druge strane, Hrvati sigurno neće da jurnu kao muve bez glave. Niko Kovač nema veliko selektorsko iskustvo, ali gro njegovih izabranika ima izuzetan reprezentativni staž (Srna je upisao 115 nastupa za nacionalni tim, Pletikosa 113, Olić 94, Modrić 77, Ćorluka 74 itd), stoga bi prvo poluvreme moglo da protekne u obostranom „opipavanju pulsa“ i okonča se bez pobednika (tip 1PP X, kvota je 1,93). Za kraj smo ostavili GG (kvota 1,85) jer koliko verujemo u trijumf Meksika, toliko smo ubeđeni da će Kockasti naći put lopti do Očoine mreže jer i oni „pucaju“ od samopouzdanja.

STADION: Arena Pernambuko u Resifeu (kapacitet 42.248 mesta)

POČETAK: 22.00

SUDIJA: Ravšan Irmatov (Uzbekistan) - 3,41 žuti karton po meču, 0,22 crvena kartona po meču, 0,12 penala po meču

MOGUĆI SASTAVI:

HRVATSKA (4-2-3-1): Pletikosa - Srna, Ćorluka, Lovren, Pranjić - Modrić, Rakitić - Perišić, Kovačić, Olić - Mandžukić

MEKSIKO (5-3-1-1): Očoa - Agilar, Rodriges, Markes, Moreno, Lajun - Vaskez, Erera, Gvardado - Dos Santos - Peralta

Kvote za sve mečeve Mundijala 2014. u Brazilu, specijale i klađenje uživo na SP možete pronaći OVDE.

ŠTA VI MISLITE? Imate li svoje ideje, predloge, fikseve... koje biste podelili s drugima?

Ostavite svoj komentar ispod teksta.


tagovi

reprezentativni fudbalmundijalski tipBrazil2014ABrazil2014Brazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara