""
""

Murinjo doveo bivšeg golmana Milana i Partizanovog dželata

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.09.15. | 17:53

Zbog povrede Kurtoe, strateg Čelsija je bio prinuđen da hitno interveniše na fudbalskoj pijaci i izabrao je Italijana

Tibo Kurtoa će pauzirati još najmanje dva meseca zbog operacije kolena, a povreda belgijskog golmana je zabrinula Žozea Murinja i pokavrila mu planove. Portugalac je ostao samo sa Asmirom Begovićem na golu i mladim Džamalom Blekmenom kao alternativom. Murinjo nije spreman da se kocka sa Blekmenom i da u slučaju neke povrede ili suspenzije bosnaskog golmana gurne u vatru mladog Engleza i zato je posegao za dovođenjem golmana.

Izabrane vesti

Prethodnih dana se spekulisalo o mogućem dolasku Viktora Valdesa na Stamford Bridž, ali se Murinjo odlučio za drugu opciju. Na probi u Čelsiju je iskusni italijanski čuvar mreže Marko Amelija. Prema navodima ostrvskih medija, on je zadovoljio Murinja i uskoro će potpisati kratkoročni ugovor.

U igri je bio i brazilski veteran Elton iz Porta, ali je Murinjo odbacio tu mogućnost.
“Golman nam je potreban odmah. Elton je član Porta i ne može da potpiše za nas pre januara. Do tada će Kurtoa već da bude spreman i zato moramo da pronađemo rešenje do januara”, rekao je Murinjo pre nekoliko dana.  

Izbor je pao na Ameliju. Italijan ima 33 godine i slobodan je igrač. Bio je član reprezentacije Italije koja je osvojila Mundijal 2006. godine. Za Azure je branio 13 puta, a četiri sezone je bio član Milana za koji je odigrao 41 utakmicu. Rosonere je napustio  u leto 2014. godine, posle čega je branio za amaterski klub Roka Pirora i kratko bio član Peruđe. Pre Milana je bio golman Đenove, Palerma i Livorna u kojem je branio sjajno i za koji je čak postigao gol glavom u UEFA kupu kada su Toskanci gostovali Partizanu.

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija APremijer ligaMilanMarko AmelijaItalijaEvropaEngleskaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara